fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Studieseminar met ds. Henk Poot in Eindhoven (2/3)

woensdag 16 oktober van 20:00 - 22:00

Op woensdag 16 oktober is er in Eindhoven de tweede studieavond in een serie van drie met ds. Henk Poot. Het thema is: Jezus en Israël. Op woensdag 23 oktober is de laatste avond met Peter Pellemans: Israël in de finale van de geschiedenis. De bijeenkomsten vinden plaats in de Schuilplaats, Marconilaan 70 in Eindhoven. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Jezus en Israël
Het geloof in Jezus lijkt het grote breekpunt te zijn tussen Israël en de kerk. Immers in de kerk belijden wij dat Jezus de Christus is en de meeste Joden doen dat niet. Toch heeft Jezus veel meer met Israël dan we als christenen wel eens beseffen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we via Jezus veel meer zicht krijgen op de plaats en de betekenis van het Joodse volk. Maar niet alleen dat: het besef dat Jezus en Israël met elkaar verbonden zijn, zou ook kunnen leiden tot een verrijking van ons geloof in Jezus. 

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot begon als jeugdpredikant in de periode 1980-1987. Daarna werd hij vlootpredikant en vervolgens diende hij een aantal hervormde gemeenten. Van 2003-2009 was hij bestuurslid van Christenen voor Israël. Vanaf 2009 is hij fulltime in dienst als predikant bij Christenen voor Israël. Ds. Poot: “God is de God van Abraham, Isaak en Jakob en Jezus is niet alleen de Heiland van de wereld, maar ook de beloofde koning van Israël.”

Gegevens

Datum:
woensdag 16 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

De Schuilplaats Eindhoven
Marconilaan 70, Eindhoven, Nederland
+ Google Maps