Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Tentoonstelling in Calvijn College in Goes over Joodse terugkeer

15 februari van 10:30 - 19 april van 18:30

Van 15 februari tot 19 april is er in het Calvijn College, Klein Frankrijk 19 in Goes een tentoonstelling over de Grote Terugkeer.

Opening

U bent van harte welkom de opening bij te wonen op woensdag 15 februari. Aanvang is om 10.30 uur. De opening wordt verricht door een vertegenwoordiger van de Israëlische ambassade.

Over de tentoonstelling

Na het succes van de tentoonstelling in Nijkerk in de zomer van 2016 is de expositie nu opnieuw te bewonderen. Dit keer is het Calvijn College in Goes het decor van ‘De Grote Terugkeer’. In Nijkerk bezochten ruim 6.000 mensen de tentoonstelling, die in het teken staat van de terugkeer van het Joodse volk naar het land Israël.

Over de Grote Terugkeer

Achter het nieuws dat de kranten haalt, gebeurt het: de grote terugkeer van het Joodse volk naar Israël, hun thuis. Deze zomer, in de maanden juni, juli en augustus, besteedt Christenen voor Israël aandacht aan deze unieke geschiedenis. In de tentoonstelling ‘De grote Terugkeer’ in Nijkerk maakt u de reis van het Joodse volk mee. Na een duik in het nieuws van dit moment, belandt u in Oekraïne, het land waarvandaan honderdduizenden Joden naar Israël vertrekken. Ooit een land met een bloeiende Joodse cultuur, nu een grauw oord waarvandaan Joden moeten vluchten. U reist door naar het Midden-Oosten en u overziet de uittocht van de Joden uit de Arabische wereld. En ook de verloren stammen van Israël keren terug: uit Ethiopië, India, en zelfs uit China.

 

Opbouw

Op dit moment zijn we nog druk bezig met de opbouw van de tentoonstelling:

Details

Start:
15 februari van 10:30
End:
19 april van 18:30
Evenement Categorie:
Event Tags:
Website:
https://christenenvoorisrael.nl/degroteterugkeer/

Organisator

Christenen voor Israel

Locatie

Calvijn College
Klein Frankrijk 19, Goes, Nederland
+ Google Maps