fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Tentoonstelling expeditie Israël in Leeuwarden

zaterdag 21 september van 10:00 - donderdag 7 november van 16:00

Van 21 september tot 7 november is de tentoonstelling ‘Expeditie Israël, op reis door het land van de Bijbel’ te bezoeken in Stadskerk de Wijngaard in Leeuwarden. De tentoonstelling trok in het Israëlcentrum in Nijkerk (Gelderland) meer dan tienduizend bezoekers. “Ons doel is om op een laagdrempelige manier mensen meer te leren over de Bijbel, het land Israël en het Joodse volk”, verduidelijkt Frank van Oordt, werkzaam als Hoofd Educatie bij Christenen voor Israël. “In deze tentoonstelling ervaar je Israël van binnenuit! Voor de kinderen is er een spannende puzzeltocht, en ook voor volwassenen is er veel te leren.”.

Expeditie Israël
Eeuwenlang hebben reizigers rondgetrokken door het land Israël. Om de Bijbelse plaatsen te bezoeken, om te genieten van de prachtige natuur en architectuur, om rond te lopen in het land dat God gegeven heeft aan Zijn volk Israël. Met ‘Expeditie Israël’ neemt Christenen voor Israël de bezoeker mee door het land van de Bijbel. Langs belangrijke Bijbelse plaatsen met ieder hun eigen verhaal. In deze unieke tentoonstelling worden de verhalen van vroeger en nu verbonden. Het programma is geschikt is voor jong en oud. Bezoekers nemen een kijkje in de tent van Abraham, bezichtigen unieke voorwerpen uit de tijd van de Bijbel, gaan op zoek naar antieke voorwerpen als een echte archeoloog, en wanen zich in Galilea met een unieke Virtual Reality Tour.

Speciaal programma voor scholen en jeugdgroepen
De tentoonstelling is geschikt voor individuele bezoekers en gezinnen, maar ook voor schoolklassen en groepen. Het groepsprogramma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis, evenals de consumptie. Aanmelden voor groepen kan via de website www.cvi.nl/expeditie

Openingstijden: De tentoonstelling is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur. Voor bezoek op een andere dag kunt u van te voren een afspraak maken. Van 21 t/m 26 oktober (herfstvakantie) is de tentoonstelling elke dag open van 10.00-16.00 uur.

Locatie: Stadskerk De Wijngaard, Mr. P. J. Troelstraweg 147a in Leeuwarden. Ook met het openbaar vervoer is De Wijngaard uitstekend bereikbaar.

Toegang: gratis, inclusief consumptie

Meer info op www.cvi.nl/expeditie

Gegevens

Begin:
zaterdag 21 september van 10:00
Einde:
donderdag 7 november van 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Stadskerk de Wijngaard, Leeuwarden
Mr. P.J. Troelstralaan 147, Leeuwarden, Nederland
+ Google Maps