fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Tentoonstelling: ‘Impressies door Peter Wortel’ (GESLOTEN)

zaterdag 11 januari van 10:00 - maandag 4 mei van 16:00 | Gratis

Let op: in verband met voorzorgsmaatregelen rond verdere verspreiding van het coronavirus is deze tentoonstelling gesloten.

Van 11 januari t/m 5 mei is in het Israëlcentrum de tentoonstelling ‘Impressies door Peter Wortel’ te zien. Het gaat om unieke sculpturen en reliëfs die ieder op een eigen manier iets met Israël of het jodendom te maken hebben.

Peter Wortel…
…is als beeldend kunstenaar afgestudeerd aan zowel de Rietveld Academie te Amsterdam als Academie Minerva te Groningen. Hij werkt zowel ruimtelijk als in het platte vlak. Zijn werk begint altijd met een lijntekening. Hij gebruikt dit als basis voor het maken van zijn kunstvormen als reliëfs, sculpturen en houtsneden.

Joods
Peters Joodse achtergrond speelt een belangrijke rol in zijn werk. Is het in zijn eerdere werken vooral de oorlog, de onderdrukte frustratie en pijn die in zijn kunst tot uitdrukking komen, nu uit het zich in een verlangen om de diepte en schoonheid van Joodse en Bijbelse symbolen uit te drukken.

Boek
Bij de expositie hoort het boek ‘Dertig impressies’. Hierin brengt Peter op een nieuwe manier het land Israel in beeld. In tekening en gedichten geeft hij de impressies weer die hij heeft opgedaan bij het bezoek van het land met zijn vrouw en (blinde) zoon.

Praktische info

De tentoonstelling is van maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur te zien in het Israëlcentrum, aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. Er is volop gratis parkeergelegenheid rondom het gebouw. De entree is gratis, net als koffie en thee. Welkom!

Gegevens

Begin:
zaterdag 11 januari van 10:00
Einde:
maandag 4 mei van 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps