Laden Evenementen
Activiteit

Tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem

1 mei van 10:00 - 31 augustus van 16:00 | Gratis

Jeruzalem is misschien wel de meest omstreden stad ter wereld. Maar het is ook de stad die het vaakst genoemd wordt in de Bijbel. De stad die God Zelf heeft uitgekozen om er te wonen!

De Zomertentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’ is tot en met 31 augustus te beleven in het Israëlcentrum in Nijkerk (Patroonstraat 1). We nemen u mee op een ontroerende ontdekkingstocht door de geschiedenis van deze stad. De tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem is boeiend voor jong en oud. De tentoonstelling is geopend op alle dagen behalve zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis, groepen graag van tevoren aanmelden via bijeenkomst@cvi.nl of 033-2458824.

 

Thema
Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Jeruzalem werd herenigd in de Zesdaagse Oorlog. Op 7 juni 1967 drongen Israëlische parachutisten de Oude Stad binnen via de Leeuwenpoort en stonden binnen korte tijd oog in oog met de Klaagmuur, het Westelijke deel van de Tempelmuur. dichtbij waar vroeger het Heilige der Heiligen was in de Tempel. Deze zomer is dat moment 50 jaar geleden. Voor Jeruzalem is 2017 een jubeljaar!

Jeruzalem was, is en blijft de stad met een centrale rol in de Bijbel. Jeruzalem zal altijd het brandpunt van de politiek zijn. En het blijft de stad van ons geloof — ook het geloof in de toekomst van het Koninkrijk van God en de Messias!

Details

Start:
1 mei van 10:00
End:
31 augustus van 16:00
Cost:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Event Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.zomertentoonstelling.nl

Organisator

Christenen voor Israël
Phone:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Patroonstraat 1, Nijkerk,
+ Google Maps