Laden Evenementen

Gerelateerde berichten

Activiteit

Themadag over ‘De wonderlijke terugkeer van het Joodse volk’ met o.a. Koen Carlier

maandag 20 november 2017 van 18:00 - 21:30 | Gratis

Op maandag 20 november is er in het nieuwe Israëlcentrum een Themadag met Koen Carlier en Alina Gryadchenko uit Oekraïne. Het Atar Trio uit Israël speelt traditioneel-Joodse muziek uit Oost-Europa.

Het thema is: ‘De wonderlijke terugkeer van het Joodse volk’. De bijeenkomst vindt plaats in het nieuwe Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De Themadag begint om 18.00 uur en de toegang is gratis (inclusief koffie, soep en broodjes).

Koen Carlier

Koen is het gezicht achter de actie Breng de Joden thuis. Hij is namens Christenen voor Israël al jarenlang werkzaam in Oekraïne om de Joodse bevolking een hart onder de riem te steken, ze in de winter te voorzien van voedselpakketten en ze te vertellen van de mogelijkheid om een nieuw bestaan op te bouwen in hun thuisland: Israël. Daarmee geeft Koen hoop in een vaak uitzichtloze situatie en mocht hij al duizenden Joden naar Israël brengen. Tijdens de Themadag kunt u luisteren naar de enthousiaste verhalen van onze alija-veldwerker.

Alina Gryadchenko

Koen komt niet alleen naar Nijkerk! Hij neemt Alina Gryadchenko mee, één van zijn Oekraïnse collega’s van Christenen voor Israël Oekraïne. Met haar geweldige vertaaltalent neemt Alina taalbarrières weg en is ze een belangrijke schakel in het alija-werk in Oekraïne. Tijdens de Themadag vertelt Alina hoe het is om als christen iets te mogen betekenen voor het Joodse volk in een land dat een afschuwelijk antisemitische geschiedenis kent.

Atar Trio

Ofer Shelley (piano en zang), Tanya Beltser (viool) en Kristina Reiko Cooper (cello) vormen samen het Atar Trio. Deze Israëlische muzikanten, afkomstig uit Jeruzalem, spelen allerlei varianten van Israëlische volksmuziek. Speciaal voor deze Themadag trekken ze alles uit de kast om er een typisch Oekraïens avondje van te maken, met melancholische Joodse klanken uit Oost-Europa, maar ook vrolijke en prachtige melodieën uit Israël van onder andere de componisten: Leonard Bernstein, Ilya Levinson, Bela Bartok en Joseph Archon. Klik hier om hen te bekijken en beluisteren!

Aanmelden

Deze Themadag is volgeboekt. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk!

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

 

Gegevens

Datum:
maandag 20 november 2017
Tijd:
18:00 - 21:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl