Laden Evenementen
  • ds. Henk Poot

Gerelateerde berichten

Activiteit

Themadag met ds. Henk Poot over ‘Jeruzalem, stad van de grote Koning’

donderdag 16 november 2017 van 13:00 - 16:30 | Gratis

Op donderdag 16 november is er in het nieuwe Israëlcentrum een Themadag met ds. Henk Poot. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, stad van de grote Koning. De Themadag vindt plaats in het nieuwe Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 13.00 uur, toegang is gratis.

Jeruzalem

In 2017 gedenken we het begin van de reformatie in 1517. In datzelfde jaar wordt Jeruzalem bezet door het Turkse rijk. Het is een beheersing die 400 jaar duren zal en in 1917 tot een einde komt. Vijftig jaar – een jubeljaar later – wordt de oude stad van Jeruzalem herenigd met de nieuwe en daar denken we ook aan in 2017. Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Waarom wordt het de navel van de aarde genoemd en wordt Jeruzalem voor de volken in de eindtijd een steen des aanstoots? Tijdens deze Bijbelstudiemiddag gaat ds. Henk Poot in op de oorsprong, de geschiedenis en de toekomst van Sion.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Aanmelden

Aanmelden voor deze en/of één van de andere Themadagen kan hier:

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 november 2017
Tijd:
13:00 - 16:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Christenen voor Israël
Telefoon:
033-2458824
Website:
https://christenenvoorisrael.nl