fbpx
Laden Evenementen
Activiteit

Zomertentoonstelling: Redders in Nood

dinsdag 2 juni van 10:00 - zaterdag 3 oktober van 16:00

Het Israëlcentrum in Nijkerk richt van mei t/m augustus een grote tentoonstelling in over de rechtvaardigen onder de volken, mensen die vaak met gevaar voor eigen leven Joden onderdak boden. Het is 75 jaar geleden dat Europa werd bevrijd uit de greep van de Nazi’s. Tijdens oorlog vermoordden de nazi’s zes miljoen Joden. De meeste mensen lieten het gewoon gebeuren. Wat bewoog die ‘redders in nood’? Hoe slaagden zij?

Redders in Nood, deze mensen hielpen, wat zou jij doen?
In de tentoonstelling ontdekt jong en oud aan de hand van opdrachten meer over het werk van de redders. Hoe zou je zelf reageren onder zulke omstandigheden? Het verhaal van de redders wordt verteld aan de hand van unieke voorwerpen, afbeeldingen, tekst, film en opdrachten en het leert de bezoeker nieuwe dingen over de tijd van de oorlog. Daarnaast zet ‘Redders in nood’ aan het denken over wat er allemaal gebeurde.

Opening uitgesteld
Door de maatregelen rondom het coronavirus is de opening van de tentoonstelling uitgesteld. Wij houden u via deze site op de hoogte over de nieuwe openingsdatum. We gaan open zodra het kan.

Het Israëlcentrum is op de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De toegang en een consumptie zijn gratis.
Meer informatie: cvi.nl/redders.

 

 

 

Gegevens

Begin:
dinsdag 2 juni van 10:00
Einde:
zaterdag 3 oktober van 16:00
Evenement Categorie:

Organisator

Christenen voor Israel
Telefoon:
033-2458824
E-mail:
Website:
christenenvoorisrael.nl

Locatie

Israelcentrum, Nijkerk
Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk, 3863HV Nederland
+ Google Maps