fbpx

Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk

Welkom op het 6e Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk!

Van 10-12 mei 2019 ben je van harte welkom op het zesde Bijbelstudieweekend. Vanwege een steeds groter wordende groep bezoekers zijn we dit jaar uitgeweken naar een nieuwe locatie, namelijk De Kroeze Danne in Ambt Delden.

Net als eerdere jaren zal ook dit weekend weer in het teken staan van Bijbelstudies van Henk Binnendijk. Gastsprekers Rabbijn Jacobs en Tjerko van der Wouden zullen ook een spreekbeurt komen verzorgen. Naast alle lezingen is er natuurlijk ook tijd voor lofprijzing, gezelligheid, maaltijden, kampvuur, enzovoort.

Thema: Israël en de hemel

Henk Binnendijk schrijft het volgende over dit thema:”In bijna alles wat je tegenwoordig hoort of leest over Israël, komt de hemel niet ter sprake. Het gaat altijd over de aarde. Bij christenen is dat trouwens niet veel anders. Als ik in mijn kerk aan een leeftijdsgenoot vraag: “Verlang jij naar de hemel?”, Is het antwoord meestal: “Ja, maar niet nu.”

“Is de hemel dan exclusief gereserveerd voor na dit leven op aarde? Gaat het in de bijbel als het over Israël gaat, dan uitsluitend over de aarde? Het zou weleens verrassend kunnen zijn als we de bijbel hierover opslaan. Vooral het oude testament, wat helemaal over Israël gaat, begint al met: In den beginne schiep God de hemel. Welke functie heeft de hemel dan in het volk Israël? En wat hebben wij christenen daaraan? Zou het kunnen zijn dat wij weinig of geen oog hebben voor datgene wat weleens het belangrijkste zou kunnen zijn? Juist in het dagelijks leven?”

“Ik zie er oprecht naar uit om jullie weer te ontmoeten op dit 6e weekend over Israël. Denkend aan de vijf weekenden die hieraan vooraf gingen heb ik het vertrouwen dat God ook dit weekend zal zegen met Zijn tegenwoordigheid. Dat niet alleen Israël ons zal aanspreken, maar ook de hemel. En dat we ook een beetje zullen proeven om in de hemel te zijn.”

Kamers

In de gedeelde kamers overnacht je met drie tot zes personen op één kamer. Mannen en vrouwen slapen apart in deze kamers. Wij verzorgen de indeling van de kamers en we streven naar een eerlijke verdeling tussen de bedden. Gezien het aantal deelnemers van eerdere weekenden verwachten we niet dat alle bedden in je kamer bezet zullen worden. Gedeelde kamers hebben eigen sanitair op de kamer. Als je graag bij iemand op de kamer zou willen slapen, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier. We doen ons best om aan je verzoek tegemoet te komen.

De tweepersoonskamers zijn bedoeld voor echtparen of ander duo’s. Deze kamers zijn alleen te boeken met twee personen tegelijk. Geef op je boekingsformulier aan met wie je de kamer boekt.

All-in weekend

Dit is een all-in weekend, dus wij regelen het eten en drinken. Als je dieetwensen hebt, geef deze dan aan op het aanmeldingsformulier. Het programma begint vrijdag 10 mei om 18.30 uur met een diner. Het weekend is zondagmiddag 12 mei om 16.00 uur afgelopen. Als het niet lukt om vrijdag op tijd te komen of zijn er redenen dat je eerder weg moet, dan is dat geen probleem.

 • Data: 10-12 mei 2019
 • Locatie: De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14 in Ambt Delden
 • Leeftijd: 20-45 jaar
 • Prijs: 139 euro in een drie- tot zespersoonskamer, 169 euro in een tweepersoonskamer

Algemene voorwaarden

 • Voor eten en drinken tijdens het weekend wordt gezorgd. Als je een speciaal dieet hebt of een voedsel intolerantie hebt dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier.
 • Het meenemen van alcoholische dranken en drugs tijdens het weekend is niet toegestaan.
 • Als je graag bij iemand op de kamer zou willen slapen, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier. We doen ons best om aan je verzoek tegemoet te komen.
 • Pas na betaling is je aanmelding definitief. Per post ontvang je een acceptgirokaart waarmee je het bedrag kan voldoen.
 • Tot 1 april 2019 kan je kosteloos annuleren. Na deze datum moeten we €30,- in rekening brengen in verband met voor jou gemaakte reserveringskosten.
 • Als je vóór maandag 6 mei 2019 nog niet hebt betaald dan wordt je aanmelding geannuleerd.
 • Als het weekend is volgeboekt dan word je op een wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht van ons als dit zo is.