Bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk

Welkom op het 5e bijbelstudieweekend met Henk Binnendijk!

Van D.V. 11-13 mei 2018 ben je van harte welkom in Amerongen. Het wordt weer een weekend vol boeiende bijbelstudies van Henk Binnendijk. Daarnaast zullen er ook gastsprekers, waaronder Rabbijn Jacobs, boeiende spreekbeurten komen verzorgen.  Naast alle lezingen is er natuurlijk ook tijd voor lofprijzing, gezelligheid, maaltijden, kampvuur enz.

Het thema van het weekend is ‘Israël in het boek Openbaringen’. Henk Binnendijk schrijft zelf over dit thema:

We vieren ons eerste lustrum, want het is de 5e keer dat we een Israeljongerenweekend organiseren. We zien ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten en bezig te zijn met het fenomeen dat Israël heet.

Het thema voor het weekend van dit jaar is: Israël in het boek Openbaring. We hebben daarvoor gekozen omdat ik een bijbelstudieboek heeft geschreven over het Bijbelboek Openbaring. Dit boek heeft als titel: “Het meesterwerk van God”. God is bezig om een meesterwerk te creëren, daar begon hij bijna 6000 jaar geleden mee en het nadert zijn voltooiing.

In dat plan van God speelt Israël een speciale rol. En sinds de komst van de Messias mogen wij als gelovigen uit de volken daaraan meedoen. Door alle eeuwen Gods meesterwerk gepaard met zegen en lijden. Zeker voor Israël. Zij hebben het zo vaak moeilijk gevonden om anders te zijn dan de volgen. Daar denken we over na vanuit Openbaring 2. Maar in alle moeite is God trouw geweest, hij heeft hen bewaard en in bescherming genomen. Daar lezen we over vanuit Openbaring 7 en 14. En uiteindelijk zal het meesterwerk van God voor iedereen zichtbaar worden. Prachtig beschreven in Openbaring 21 en 22.

Net als Israël kan ook jij veel moeiten en tegenslagen in je persoonlijk leven hebben. Door een weekend over Gods meesterwerk na te denken kan dit ook veel betekenen voor jezelf. We zien ernaar uit om samen met jou op het weekend van 11 -13 mei 2018 in Gods tegenwoordigheid te mogen zijn. 

Henk Binnendijk.

Het bijbelstudieweekend wordt gehouden in conferentiecentrum de Betteld Amerongen en in de tegenover gelegen locatie het Zendingsdiaconessenhuis Bethanië in Amerongen. Van beide locaties gebruiken we slaapkamers en zalen.

Dit weekend is voor personen in de leeftijd van 20-45 jaar.

 • Data: 11-13 mei 2018
 • Locatie: De Betteld Jan van Zutphenweg 5 Amerongen en Zendingsdiaconessenhuis Bethanië, Jan van Zutphenweg 4 Amerongen
 • Leeftijd: 20-45 jaar
 • Prijs: 129 euro in een 4-persoonskamer (de 2-persoonskamers zijn volgeboekt)

Algemene voorwaarden

 • Het weekend is voor deelnemers in de leeftijd van 20 – 45 jaar.
 • Je overnacht in een 4-persoonskamer met gedeeld sanitair. Het is niet mogelijk om te overnachten in een 1-persoonskamer.
 • Voor eten en drinken tijdens het weekend wordt gezorgd. Als je een speciaal dieet hebt of een voedsel intolerantie hebt dan kun je dit aangeven op het aanmeldingsformulier.
 • Het meenemen van alcoholische dranken en drugs tijdens het weekend is niet toegestaan.
 • Als je graag bij iemand op de kamer zou willen slapen, geef dit dan aan op het aanmeldingsformulier. We doen ons best om aan je verzoek tegemoet te komen.
 • Pas na betaling is je aanmelding definitief. Per post ontvang je een acceptgirokaart waarmee je het bedrag kan voldoen.
 • Tot 1 april 2018 kan je kosteloos annuleren. Na deze datum moeten we €30,- in rekening brengen in verband met voor jou gemaakte reserveringskosten.
 • Als je vóór maandag 7 mei nog niet hebt betaald dan wordt je aanmelding geannuleerd.
 • Als het weekend is volgeboekt dan word je op een wachtlijst geplaatst. Je krijgt bericht van ons als dit zo is.