fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Israël en het coronavirus

  Het nieuwe coronavirus houdt de gemoederen wereldwijd bezig. Zo ook in Israël. Op deze pagina vindt u updates over hoe het nu gaat bij de projecten die we steunen in Israël, maar ook reflecties van Joodse vrienden.

  Volg onze lezingen via livestream!

  Vanwege de aangescherpte overheids-maatregelen rond het coronavirus hebben we al onze activiteiten t/m 6 april afgelast. Maar u hoeft niet bang te zijn dat u zonder onderwijs over Israël komt te zitten. We zenden namelijk elke avond om 19.30 uur een lezing LIVE uit vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk.

  > Bekijk het programma

  Coronavirus in Israël: hoe gaat het nu bij de gaarkeuken van Hineni?

  We ontvingen een indringende en tegelijkertijd bemoedigende brief van Benjamin Philip, directeur van Hineni. Deze gaarkeuken mag mede door uw hulp vele arme inwoners van Jeruzalem voorzien van een voedzame maaltijd. Ook in deze tijden van nood.

  > Lees de brief

  Coronacrisis bij ALEH: “Eén besmetting kan al desastreus zijn”

  Bij ALEH is het alle hens aan dek. Bij deze zorginstelling werden al in een vroeg stadium maatregelen genomen, omdat de meervoudig gehandicapte kinderen van ALEH vaak een zwak immuunsysteem en ademhalingsproblemen hebben. Shraga Evers geeft een update over de situatie nu.

  > Lees de update over ALEH

  Het coronavirus vanuit een Joods oogpunt

  Rabbijn Shmuel Aharon Brodman, opperrabbijn van München en Beieren, schrijft ons over de lessen die we kunnen leren van de huidige situatie. “Dit is een kans om ons vertrouwen in de Schepper van de wereld te versterken, Die ons een duidelijke boodschap stuurt dat alles wat er met ons gebeurt in Zijn hand ligt. Laten we ook beseffen dat dit een zeldzame kans is.”

  > Lees het artikel van rabbijn Brodman

  Bidden en bekeren

  Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël, schrijft: “Zoals Jona zich verootmoedigde in de vis en God de eer gaf en daarna gebruikt mocht worden voor de bekering van Ninevé (het huidige Mosul, in Irak) zo mogen we de God van Israël smeken dat Hij onze boete en verootmoediging zal aannemen en u en mij gebruikt in Zijn dienst.”

  > Lees het hele artikel over bidden en bekeren

  ‘Beste ik,’

  Binnen het Joodse denken is het belangrijk om bij de ander het goede te zien en naar jezelf steeds met een kritische blik te kijken. Daarom schrijft opperrabbijn Binyomin Jacobs een brief aan zichzelf terwijl hij in thuisquarantaine zit.

  > Lees de brief