fbpx

De oorlog vergeet ik nooit meer

> Verhalen van wanhoop tot hoop

In deze bijzondere audiovisuele tentoonstelling maak je kennis met een relatief onbekend deel van de Holocaust. Twintig Holocaust-overlevenden uit Oekraïne vertellen jou hun persoonlijke verhaal. Wat zij als kind meemaakten tijdens de Tweede Wereldoorlog en hoe dit hun leven heeft getekend. De verhalen worden naverteld door kinderen van nu. Twintig Nederlandse kinderen hebben zich ingeleefd in de verhalen van deze overlevenden, die zo ver weg wonen. Met één belangrijk doel: het verhaal dichtbij jou brengen. Alsof het hun eigen verhaal is… alsof het jouw eigen verhaal is.

De verhalen van de kinderen van toen, zijn een les voor vandaag. Eén van de overlevenden vertelt: “Ik vergeet soms wat ik ’s ochtends gegeten heb. Maar de oorlog vergeet ik nooit meer”. We dagen jou uit om deze verhalen te komen bekijken en beluisteren, en om zo zelf getuige te worden van een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Europa. Zodat ook wij nooit meer vergeten.

Bekijk hier de trailer van de tentoonstelling:

> Israël als teken van hoop

Voor veel Joden is Israël een teken van hoop. Jeruzalem is de stad waar ze ooit heen hopen te gaan, waar ze thuishoren. Daarom eindigt deze tentoonstelling met een prachtige animatiefilm over de roerige geschiedenis van Jeruzalem.

Praktische informatie

  • U kunt de tentoonstelling bezoeken van 16 september 2019 tot en met 31 december 2019
  • Locatie: Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk
  • De tentoonstelling is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn wij gesloten.
  • Toegang en consumptie zijn gratis