fbpx

Evenementen

Het nieuwe Israël-seizoen is begonnen!
Op deze pagina vindt u een overzicht van evenementen die dit najaar georganiseerd worden.

Moniek Timmer

Zingen voor Israël met het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor
Op vrijdag 14 september is er in Drachten een koor- en samenzangavond onder het motto: Zingen voor Israël. Muzikale medewerking verlenen het Christelijk Ooststellingwerfs Mannenkoor o.l.v. Moniek Timmer en organist Jannie Oostingh. De opening doet ds. Piet Rozeboom en de overdenking ds. Kees van Velzen met het thema: De herrijzenis van Israël, het verlangen naar het Vaderland.
De zangavond vindt plaats in de Christelijk Gereformeerde Kerk Eben Haëzer, Houtlaan 27 in Drachten. De aanvang is om 20.00 uur maar vanaf 19.45 uur is er samenzang, toegang is gratis. Tijdens de avond is er gelegenheid producten uit Israël te kopen. De collecte is voor de overlevenden van de Holocaust.

Bezinningsconcert in Kampen
Op dinsdag 18 september is er in Kampen een bezinningsconcert met Christelijk Regionaal Koor Voices, onder leiding van Jan Quintus Zwart. De overdenking wordt verzorgd door ds. Kees Kant. Het thema is ‘Klein worden voor God’. De avond wordt georganiseerd door Christenen voor Israël in de Bovenkerk, Koornmarkt 28 in Kampen. De aanvang is om 20.00 uur. Toegang is vrij, iedereen is van harte welkom.
Er is koor- en samenzang met CRK Voices, onder leiding van dirigent Jan Quintus Zwart. Muzikale medewerking is er van Ronald IJmker (orgel), Jan Lenselink (vleugel) en Chloë Elsenaar (viool).

Ds. Glashouwer

Israël-Familiedag met het Gemengd Mannenkoor, ds. Willem J.J. Glashouwer, Kees van der Staaij en Henk Binnendijk
Op zaterdag 6 oktober organiseert de Kerk en Israël commissie van de Hervormde Gemeente Katwijk aan Zee i.s.m. Christenen voor Israël een Israël-Familiedag. Het morgenprogramma is met veel koor- en samenzang en meditaties van ds. Willem J.J. Glashouwer en Tweede Kamerlid van de SGP Kees van der Staaij. Muzikale medewerking verleent het Gemengd Mannenkoor o.l.v. Hugo van der Meij. In de pauze en in het middagprogramma is het tijd voor actie.
De Israël-familiedag vindt plaats in het Anker en in de Nieuwe Kerk, Voorstraat 74 in Katwijk. Het thema van de Familiedag is: 70 jaar Israël. Entreekaarten kosten slechts € 2,50 voor volwassenen inclusief 1 consumptie en een familiekaart kost 7,50 inclusief 3 consumpties.

Israël-concertmiddag in Leeuwarden
Op zaterdag 13 oktober organiseert Stadskerk De Wijngaard in samenwerking met Christenen voor Israël een unieke Israël-middag in Leeuwarden. Hoogtepunt is een concert van het Jeugdorkest Noord-Nederland met medewerking van Holocaustoverlevende Micha Gelber en ds. Henk Poot.
Voorafgaand aan het concert is er een gevarieerd workshopprogramma voor het hele gezin. Het evenement begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 18.30 uur. Locatie is het kersverse kerkgebouw van De Wijngaard aan de Mr. P.J. Troelstralaan 147a in Leeuwarden. De entree is slechts €5,- p.p. (inclusief koffie/thee), kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.

Israëlconcert op Tholen
Op zaterdag 6 oktober is er op Tholen een concert met het Interkerkelijk Mannenkoor Tholen o.l.v. Mark Westdorp, begeleid op piano door Joost Krijger en het Hineni Symfonie Orkest o.l.v. Lubertus Leutscher. Daarnaast is er een optreden van een kinderprojectkoor. De meditatie wordt verzorgd door ds. Willem J.J. Glashouwer.
Het concert vindt plaats in de Grote Kerk, Kerkplein 1 in Tholen.  Vooraf en na afloop is er de mogelijkheid een kleine tentoonstelling over Jeruzalem te bezichtigen. De aanvang is om 19.30 uur, entreekaarten á € 10,00 p.s. en € 5,- voor kinderen.