fbpx

Nu in Leeuwarden: Expeditie Israël, op reis door het land van de Bijbel

Eeuwenlang hebben mensen rondgetrokken door het land Israël. Om de Bijbelse plaatsen te bezoeken, om te genieten van de prachtige natuur en architectuur, om rond te lopen in het land dat God gegeven heeft aan zijn volk Israël. Met Expeditie Israël nemen we je mee door het land van de Bijbel. Langs zeven belangrijke Bijbelse plaatsen met ieder hun eigen verhaal. In deze unieke tentoonstelling worden de verhalen van vroeger en nu verbonden. De tentoonstelling is geschikt voor jong en oud. Neem een kijkje in de tent van Abraham, bezichtig unieke voorwerpen uit de tijd van de Bijbel, zeef als een echte archeoloog en waan je door Virtual Reality op het meer van Galilea.

Speciaal programma voor scholen en jeugdgroepen

De leerzame tentoonstelling is zeer geschikt voor schoolklassen, jeugdgroepen en kinderfeestjes (vanaf ongeveer groep 5). Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De leerlingen gaan na een introductie door een begeleider zelf aan de slag met een puzzeltocht. De toegang is gratis, evenals de consumptie. Ook voor gezinnen, groepen en bezoekers van alle leeftijden is de tentoonstelling boeiend en leerzaam.

Praktische informatie

    • U kunt de tentoonstelling bezoeken van 21 september t/m 7 november 2019
    • Locatie: Stadskerk de Wijngaard, Mr. P.J. Troelstraweg 147A, Leeuwarden

De stadskerk is goed bereikbaar met openbaar vervoer.

  • De tentoonstelling is geopend op woensdag en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • Als u de tentoonstelling op een andere dag wilt bezoeken, dan kunt u daarvoor een afspraak maken (klik hieronder op afspraak maken). Groepen moeten altijd standaard van te voren een afspraak maken.
  • Van maandag 21 oktober t/m zaterdag 26 oktober (herfstvakantie) is de tentoonstelling dagelijks open.
  • Toegang en consumptie zijn gratis

Meer info

Klik hieronder voor bereikbaarheid en contactgegevens, het aanmelden van een (school)groep en promotie.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de tentoonstelling!