fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Holocaustherdenking in Nijkerk

  Op vrijdag 25 januari a.s. herdenkt Christenen voor Israël in Nijkerk voor de negende keer de Holocaust. Holocaust Remembrance Day, jaarlijks op 27 januari, is de dag dat het in Polen gelegen concentratiekamp Auschwitz bevrijd werd, dit jaar precies 74 jaar geleden.

  De nu 84-jarige Rita Schweibes uit Oekraïne komt dit jaar naar de herdenkingsbijeenkomst om te vertellen wat haar en haar familie is overkomen in het kamp in Pechora. Waar in het westen Joden afgevoerd werden naar de gaskamers, vond in Oekraïne de vernietiging plaats met de kogel. Haar beide ouders zijn al aan het begin van hun gevangenschap in het kamp omgekomen. Zelf heeft ze het met haar broer overleefd. “Ik heb toen aan God beloofd, als ik deze beproeving zou overleven, dat ik mijn leven zou toewijden aan het vertellen van wat er toen gebeurde.” Rita’s verhaal zal vertaald worden in het Nederlands.

  De herdenking zal muzikaal omlijst worden door Hans Schijve (piano, hobo, zang), deels begeleid door Kees de Vreugd (piano). Hans Schijve is met zijn hobo en op blokfluit meegewerkt met vele Oekraïnereizen, waar hij door zijn muziek zijn medeleven heeft getoond.

  De bijzondere bijeenkomst vindt plaats in De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2, vlakbij het Israëlcentrum. Het begint om 13.00 uur (deuren open om 12.00 uur) en duurt tot circa 15.00 uur. Iedereen is welkom, maar opgeven is verplicht. Dit kan via onderstaand formulier.

  Foto: Flash90

  Aanmelden Holocaustherdenking

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.