fbpx
Kom naar de jongerenconferentie van thinc. en Isreality van 25 t/m 27 oktober in Utrecht!
Jeruzalem

stad van vrede?

Jeruzalem betekent stad van vrede. Maar komt die vrede er ooit wel? Tijdens deze conferentie van thinc. en Isreality ontdek je wat het internationaal recht én de Bijbel ons duidelijk maken over de meest besproken stad ter wereld.

Seminars

Experts vertellen over de Bijbelse en politieke achtergronden van Jeruzalem.

Workshop

Ga de diepte in tijdens de interessante workshop op zaterdagavond.

Small groups

Na elk seminar ga je in small groups uit elkaar om samen verder te praten over het thema.

Sprekers
Andrew Tucker

Thema: Jeruzalem, stad van vrede? (introductie)

Gabriele Kuchenbecker
Thema: Hoe kan het dat de claims op Jeruzalem zo tegenstrijdig zijn?
Arjan Wendt

Thema: Waar blijft nou die vrede van Jeruzalem?

Dr. Matthijs de Blois
Thema: Wat is de juridische status van Jeruzalem?
Chaim Silberstein

Thema: Welke uitdagingen staan Jeruzalem te wachten?

Info

25+26+27 oktober

De conferentie begint op vrijdagavond (de 25e) en duurt tot zondagmiddag (de 27e)

18-28

Deze conferentie is er voor jongeren van 18 t/m 28 jaar!

€79,-

De conferentie kost €79 p.p., inclusief lezingen, verblijf en maaltijden.

28 plekken

Er is plek voor maximaal 28 deelnemers, dus claim jouw plek snel!

Locatie
Fort aan de Klop in Utrecht
About

thinc.

...is het The Hague Initiative for international Co-operation. De organisatie zet zich in voor gerechtigheid in een wereld waar landen samenwerken en leven in vrede. De specialisatie van thinc. is het Midden-Oosten.

Isreality

...is de jongerenorganisatie van Christenen voor Israël en wil jongeren inspireren om op zoek te gaan naar de reality over Israël.

Workshop

Het debat over Israël en Jeruzalem is het meest verhitte debat ter wereld. Bestaat er überhaupt een nuance? Jazeker, alleen valt het niet altijd mee om die te vinden. Hoe je dat wel doet? Dat leer je tijdens de interactieve debatworkshop. 

Programma

Vrijdag 25 oktober 
19.30 – 21.00 uur: Andrew Tucker
Thema: Jeruzalem: stad van vrede? Introductie op internationaal recht en het christelijke perspectief op de tijd waarin we leven.

Zaterdag 26 oktober
10.00 – 11.00 uur: Gabriele Kuchenbecker
Jeruzalem, de stad van één God, twee volken, drie religies. Hoe kan het dat de claims op Jeruzalem zo tegenstrijdig zijn?

11.30 – 12.30 uur: Matthijs de Blois
Wat is de juridische status van Jeruzalem? En hoe zit het met de Palestijnse claim op de stad?

14.30 – 16.00 uur: Matthijs de Blois
Matthijs vertelt je alles wat je moet weten over twee hele belangrijke rechtszaken bij het Internationaal Gerechtshof…

20.00 – 21.30 uur: Elkan van der Raaf
Debatworkshop: hoe neem je een juiste positie in rond het Midden-Oostendebat?

Zondag 27 oktober
10.00-11.00 uur: Arjan Wendt
Waar blijft nou die vrede van Jeruzalem?

13.00 – 14.30 uur: Chaim Silberstein 
Wat zijn de demografische en strategische uitdagingen waar Jeruzalem mee te maken heeft?

Andrew Tucker

Andrew Tucker is directeur van thinc. en gespecialiseerd in internationaal recht. Andrew werd geboren in Canberra, de hoofdstad van Australië, maar kwam naar Europa voor een studie Rechten (dat studeerde hij aan de Universiteit van Oxford). In 2004 werd Andrew executive director bij Christians for Israel International, waarvoor hij wereldwijd lezingen verzorgde over Israël en het internationaal recht.

Tijdens de conferentie geeft Andrew een introductie op het thema ‘Jeruzalem, stad van vrede?’. Hij plaatst het antwoord op deze vraag zowel in een juridisch als in een christelijk perspectief. 

Gabriele Kuchenbecker

Gabriele werd geboren in Namibië, groeide op in Zuid-Afrika en bracht het grootste deel van haar jeugd in Nederland door. Ze behaalde haar BA Hons. cum laude aan de Universiteit van Stellenbosch, studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg, studeerde cum laude af en doet nu een master in internationaal en Europees recht aan de Universiteit Leiden. Ze heeft ook deelgenomen aan een zomerprogramma in internationaal recht en conflictbeheer aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem.

Eerder werkte Gabriele als docent en assistent aan de Universiteit van Stellenbosch, als copy-editor voor Tilburg Law Review, als podcastproducent voor Nomosphone, en deed ze werkervaring op bij een lokaal advocatenkantoor in Ely, Engeland.

Arjan Wendt

Arjan (28) werkt als Hoofd Activiteiten bij Christenen voor Israël. Hij komt regelmatig in Jeruzalem om zich te laten inspireren door de Bijbel die daar tot leven komt. Misschien wel de bekendste Bijbeltekst over Jeruzalem komt uit Psalm 122: ‘Bid om vrede voor Jeruzalem’. Hoe zit het daar mee? En wat zegt de Bijbel verder over Jeruzalem?

Tijdens de samenkomst op zondagochtend geeft Arjan een Bijbelstudie over het thema ‘Waar blijft nou die vrede van Jeruzalem?’.

Dr. Matthijs de Blois

Dr. Matthijs de Blois studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht en studeerde in 1977 af met een Master of Laws. Na 1977 werkte hij aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden op de afdeling Internationaal Recht, waar hij zijn Ph.D behaalde. Sinds 1990 is hij universitair docent aan het Institute of Legal Theory of the Law Faculty van de Universiteit Utrecht. Zijn academische focus ligt op de filosofische en historische aspecten van de wet, in het bijzonder de relatie tussen wet en religie.

Matthijs geeft lezingen en schrijft regelmatig over de positie van de staat Israël en het internationaal recht, wat de belangrijkste focus is geworden van zijn onderzoek in het kader van thinc. Hij is co-auteur van ‘Israel on Trial’, Soest (NLD), thinc. (2018).

Chaim Silberstein

Chaim Silberstein* is directeur van Keep Jerusalem, een organisatie die zich inzet voor een verenigd Jeruzalem onder Israëlisch bestuur dat toegankelijk is voor iedereen. Volgens Chaim is dit de enige weg naar een vredig samenleven in Jeruzalem. Dat die vrede nu nog ver te zoeken is weet Chaim maar al te goed. Hij verloor een ongeboren kleinkind tijdens een terreuraanslag, waarbij zijn dochter werd beschoten. 

*Chaim spreekt in het Engels (er is geen vertaling)