Waarom steeds meer mensen begrip krijgen voor Israël

Begrip voor Israel

2017 was weer een jaar met veel oorlogen, geweld en doden. Het aantal slachtoffers van de islamitische oorlog in Syrië is dit jaar tot nu toe bijvoorbeeld 23.000. Maar Afghanistan (19.000), Irak (12.000), Mexico (8.000) en Somalië (4.000) kenden ook veel slachtoffers.

Grote kans dat je niet eens weet dat en waarom er zoveel burgerslachtoffers zijn gevallen in deze landen. De wereld richt zich massaal op Israël, en houdt vooral nauwlettend in de gaten of Joden geen nieuwe huizen bouwen in verboden gebied.

Vergrootglas

Niemand kan ontkennen dat Israël langs een strengere meetlat wordt gelegd dan andere landen. Alles wat dit kleine landje doet wordt onder een vergrootglas gelegd en in de Verenigde Naties (VN) staan de ambtenaren klaar om Israël de les te lezen.

Degene die het meest met het opgeheven vingertje zwaait, is de EU. Over Israëls 800 kilometer lange hek langs de grens met de Palestijnse gebieden bijvoorbeeld. Maar iets meer begrip zou wel op z’n plaats zijn. De vele Palestijnse zelfmoordaanslagen maakten een veiligheidshek nodig. En het hek heeft gewerkt; bomaanslagen komen nu bijna niet meer voor.

Ironisch genoeg worden er in Europa zelf steeds meer muren opgetrokken. Zo zijn er grensafscheidingen rondom Spanje-Ceuta, Grieks-Cyprus en Turks-Cyprus, de Bulgaars-Turkse grens, de Hongaars-Servische grens, de Sloveense grens met Kroatië en bij Calais. Door al die barrières heeft de EU weinig redenen om Israëls hek te veroordelen.

Leren van Israël

Door de islamisering en de daarmee gepaard gaande radicale uitwassen in Europa krijgt men steeds meer begrip voor Israëls keuzes. Waar Israël door Europese regeringen vaak gezien als een politiestaat, wordt er op dit moment heel veel geleerd en gekocht van Israëls veiligheidsindustrie. Het is te hopen dat er ook meer begrip komt voor Israëls grensbewaking bij de Gazastrook, het aanpakken van Palestijns terreur en de manier waarop Israël omgaat met land dat ze in een verdedigingsoorlog hebben veroverd.

One Comment

  • Beste Geert Jan, zelden las ik zoveel on en waanzin. Alerreerst de oorlog tussen Israel en de Palestijnen heeft bitter weinig met geloof uitstaande, maar met land. De Palestijnen leefden in een dor Groot Britanniebeheerst gebied in de Levant. Reeds ver voor de 2e Wereldoorlog gaven de Palestijnen aan hun overheersers te kennen, geen meer immigranten van Joodse afkomt te accepteren. Exact als de meeste Nederlanders nu geen meer Islam hier wensen. De (zogenaamde Joden), hebben desondanks kans gezien met veel geweld de staat Israel te vestigen. Exact als de Duitsers Nederland in 1940 heeft bezet. Ik ben niet gelovig, maar nu al, voel ik mij door jou een beter mens. Het interesseert je blijkbaar geen flikker, wat de Palestijnen, veelal kinderen doorstaan. En als laatste, meer begrip voor Israel, ben je wel okee? In rechtse fascischtische kringen, ja. Maar dan ben je toch op de maan terecht gekomen, Israel (niet de Joden, zover zij eigenlijk DNA technisch niet eens bestaan, ’t zijn voornamelijk voormalige Europeanen, met vermengingen uit Oost Europa), staan onder hevige kritiek bloot, van Jimmie Carter, Roger Waters, Jewish Voice for Peace, Chomsky, Norman Finkelstein, Dries van Agt, en jij snotnues komt met dit blablabal stuk idiotie! Grow up! Mvg, Dick

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *