fbpx
Palestijnse vluchtelingen

Israëlische hulp voor Palestijnen om Gazastrook te verlaten

Israël heeft in 2018 geprobeerd Palestijnen te helpen de Gazastrook te verlaten. De Amerikaanse organisatie Alliance for Israel Advocacy heeft nu een plan opgesteld om Palestijnen te helpen emigreren uit Judea en Samaria.

Volgens het Israëlische veiligheidskabinet verlieten in 2018 ruim 35.000 Palestijnen de Gazastrook, zonder intentie om terug te keren.

Israël probeerde Palestijnen al te helpen door bereid te zijn de kosten te betalen om te verhuizen naar een ander land. Hiervoor had het contact gelegd met meerdere landen in het Midden-Oosten, maar geen enkel land is bereid gevonden om de Palestijnen te helpen de overvolle Gazastrook te verlaten.

Lees ook: Het vredes-experiment

De mensen die vorig jaar dus verhuisden, deden dit uit eigen beweging zodra ze een land gevonden hadden dat bereid was hen op te nemen.

Nu is de Alliance for Israel Advocacy met een plan gekomen om financiële stimulansen te bieden om naar het buitenland te verhuizen aan jonge Palestijnen die op de Westelijke Jordaanoever wonen.

Bron: Israel Today

Deel:

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Meer

Dit wil je ook lezen:

Krullen & Keppels: Kleurrijk zwart

De kerk is een bonte verzameling van allerlei kleuren, soorten en maten: gereformeerd, evangelisch, hervormd, reformatorisch, charismatisch, orthodox, vrijzinnig, baptist

Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine