fbpx

Joodse wereldbevolking bijna 16 miljoen

Zeventig jaar na het einde van de Holocaust zijn er weer bijna net zoveel Joden als voor de Tweede Wereldoorlog. Dat maakte het Jewish People Policy Institute (JPPI) bekend.

Voor de genocide op het Joodse volk begon leefden er wereldwijd zo’n 16,6 miljoen Joden. Na 1945 was dat aantal gedaald tot onder de 11 miljoen. Sindsdien is het aantal Joden elk jaar gestegen.

De meeste Joden wonen vandaag in Israël (6,1 miljoen) en de Verenigde Staten (5,7 miljoen).

Het JPPI gebruikte voor het onderzoek wel een andere definitie voor wie Joods is dan de gebruikelijke criteria zoals die bijvoorbeeld door rabbijnen wordt gehanteerd. Daar ben je namelijk alleen Joods als je een Joodse moeder hebt, terwijl het JPPI iedereen die zichzelf als Jood beschouwt heeft meegerekend.

Naast het aantal Joden wereldwijd onderzoekt het JPPI ook elk jaar het aantal Joden in Israel. In het oprichtingsjaar 1948 was dat 82%, in 1958 bijna 90%, maar tegenwoordig is dat gedaald tot zo’n 75%.

Deel:

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Meer

Dit wil je ook lezen:

Krullen & Keppels: Kleurrijk zwart

De kerk is een bonte verzameling van allerlei kleuren, soorten en maten: gereformeerd, evangelisch, hervormd, reformatorisch, charismatisch, orthodox, vrijzinnig, baptist

Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine