fbpx

‘Nederlanders nèt iets gelukkiger dan Israëli’s’

Volgens het jaarlijkse happiness-onderzoek van de Verenigde Naties zijn Nederlanders nèt iets gelukkiger dan Israëli’s. In het landenoverzicht eindigde Nederland op de zevende plaats en Israël vier plekken daaronder op plek 11. 

Het gelukkigste land ter wereld is Denemarken, op de voet gevolgd door Zwitserland en IJsland.

Hoewel Israël altijd goed scoort in het VN-onderzoek, is gezien de omstandigheden in de enige Joodse staat ter wereld de hoge notering best opmerkelijk. Naast de voortdurende dreiging van terreur en oorlog kampen veel inwoners van Israël met andere uitdagingen, zoals hoge huizenprijzen en de dienstplicht voor jongeren van 18 jaar. In het onderzoek wordt gekeken naar de levensverwachting, koopkracht, vrijheid, corruptie en sociale samenhang in de samenleving in een land.

Israël laat in de lijst onder meer de Verenigde Staten (plek 13), Duitsland (16), het Verenigd Koninkrijk (23) en Frankrijk (32) achter zich. De inwoners van de Palestijnse gebieden vallen net buiten de top-100, voor landen als Zuid-Afrika, Bulgarije en Oekraïne.

Verreweg het minst gelukkig zijn de inwoners van Burundi. Syriërs bezetten de voorlaatste plaats in de lijst.

Bekijk hier de resultaten van het onderzoek.

Deel:

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Meer

Dit wil je ook lezen:

Krullen & Keppels: Kleurrijk zwart

De kerk is een bonte verzameling van allerlei kleuren, soorten en maten: gereformeerd, evangelisch, hervormd, reformatorisch, charismatisch, orthodox, vrijzinnig, baptist

Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine