Nikky Haley: ”VN nu bang om iets negatiefs over Israël te zeggen”

Word gratis lid

En ontvang het toffe Isreality Magazine

”Ik wist dat er een vooroordeel was tegen Israël, maar ik had er nog niet zoveel over nagedacht totdat ik de eerste sessie bijwoonde. En toen ik zag hoe beledigend al deze landen waren naar Israël toe op een armzalige manier, had ik geen keus dan om te zeggen: ‘Dit is helemaal verkeerd.”’

Tijdens de Foundation for Defense of Democracies Summit, afgelopen week in Amerika, sprak de Amerikaanse ambassadeur in de VN Nikki Haley openhartig over het vooroordeel tegen Israël in de Verenigde Naties.

Ze maakte een vergelijking met het kind op school dat gepest wordt, en iedereen pest dat kind omdat ze denken dat ze daardoor zelf sterker worden. ”We gaan dit ‘anti-Israëlvooroordeel’ niet oogluikend toestaan”, aldus Haley.

De sessies in de VN waarbij over Israël gesproken wordt, moeten eigenlijk gaan over het Midden-Oosten, niet alleen over Israël. ”We zijn daar nu mee begonnen”, zei Haley. ”En nu, eerlijk gezegd, zijn ze bang om iets negatiefs over Israël te zeggen omdat ze niet willen dat ik tegen ze ga schreeuwen”, voegt ze lachend toe.

Go Nikki Haley! Bekijk hier het fragment:

Foto boven: Ambassadeur Nikki Haley in de VN Veiligheidsraad – Flickr / U.S. Mission Photo/Eric Bridiers / CC 2.0

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

•• Anderen lazen dit ook: