fbpx

Deze Israëlische jongeren werden slachtoffer van terreur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Tijdens Yom Hazikaron worden in Israël alle slachtoffers van oorlog en terreur herdacht. Graven worden bezocht en op veel plekken zijn herdenkingen. De mensen die omkwamen worden herinnerd. Dit zijn drie verhalen van Israëlische jongeren die gedood werden door terroristen.

Hadar Cohen, 19 jaar

Ze was net twee maanden in dienst bij de grenspolitie in Jeruzalem. Terroristen met vuurwapens, messen en bommen wilden een aanslag plegen in de Oude Stad, om onschuldige Israeli’s te vermoorden.

Hadar werd neergeschoten toen ze de terroristen bij de Damascuspoort tegenhield. Zwaargewond werd ze naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed aan haar verwondingen. De drie terroristen werden ter plekke doodgeschoten.

Hadar voorkwam deze aanslag, het kostte haar leven.

Meer lezen over Hadar? Klik hier!

Hadas Malka, 23 jaar

Een jaar later, op dezelfde plaats in Jeruzalem. Hadas was politieagente bij de grenspolitie, net als Hadar. Vrijdagavond surveilleerde Hadas rond de Damascuspoort. Toen twee terroristen iets verderop het vuur openden op collega’s, stormde Hadas op de situatie af om te assisteren.

Onderweg werd ze aangevallen door een derde terrorist, door wie ze na een secondenlange worsteling meerdere keren werd gestoken. Nog dezelfde avond overleed Hadas in het ziekenhuis. Ze liet haar ouders, drie zussen en twee broers achter.

Een politieagente van 23 jaar gaf haar leven in de strijd tegen terreur.

Lees hier het hele verhaal van Hadas.

Naftali (16), Gilad (16) en Eyal (19)

Drie Israëlische tieners werden ontvoerd toen ze aan het liften waren op de Westelijke Jordaanoever. Ze waren spoorloos verdwenen. Er werden grote zoekacties opgezet en in Tel Aviv gingen jongeren de straat op om steun te betuigen aan de ouders van de jongens. Ook werd er gebeden voor hun vrijlating.

Ruim twee weken later werden hun lijken gevonden onder een hoop stenen in de omgeving van Hebron. Een paar jongens uit die buurt hebben ze gevonden. Kort na de ontvoering werden ze doodgeschoten.

Drie tieners. Op de verkeerde tijd op de verkeerde plek. Onschuldig vermoord door terroristen.

Herdenken

Dit zijn drie verhalen van jongeren die omkwamen bij terroristische aanslagen. Ze werden vermoord, terwijl ze onschuldig waren. Hadar en Hadas gaven hun leven om die van anderen te redden. De drie jongens werden slachtoffer van een zinloze ontvoering. Ze laten hun familie en vrienden achter.

Ze werden vermoord, terwijl ze onschuldig waren.

Zo zijn er nog veel meer mensen die omkwamen door terreur. Velen werden gedood door geweld en bloedvergieten. Aan hen wordt gedacht tijdens Yom Hazikaron. Ze worden niet vergeten.

Foto: Israëlische soldaten salueren tijdens een ceremonie op Jom Hazikaron. © Nati Shohat/Flash90