fbpx

Tasty Thursday #1: Zo maak je je eigen Israëlische rozijnencake!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

‘Sterk mij met rozijnenkoeken..’ (Hooglied 2:5)

Rozijnenkoeken hadden in de tijd van Hooglied een feestelijke betekenis. Dit is het recept voor een rozijnencake om je in een feeststemming te brengen!

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 125 gram honing
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • Een snufje (zee)zout
  • 575 gram rozijnen (tip: je kan ook dadels of vijgen gebruiken!)
  • 250 gram amandelen
  • Slagroom

Zo maak je het klaar!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren schuimig. Voeg daarna beetje bij beetje de honing, het meel, het zout, de rozijnen en de amandelen toe. Doe het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm. Bak de cake gaar in 35 minuten.

Serveer de cake met een dot slagroom. Genieten!