fbpx

Tasty Thursday #1: Zo maak je je eigen Israëlische rozijnencake!

‘Sterk mij met rozijnenkoeken..’ (Hooglied 2:5)

Rozijnenkoeken hadden in de tijd van Hooglied een feestelijke betekenis. Dit is het recept voor een rozijnencake om je in een feeststemming te brengen!

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 125 gram honing
  • 125 gram volkoren tarwemeel
  • Een snufje (zee)zout
  • 575 gram rozijnen (tip: je kan ook dadels of vijgen gebruiken!)
  • 250 gram amandelen
  • Slagroom

Zo maak je het klaar!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren schuimig. Voeg daarna beetje bij beetje de honing, het meel, het zout, de rozijnen en de amandelen toe. Doe het beslag vervolgens in een ingevette bakvorm. Bak de cake gaar in 35 minuten.

Serveer de cake met een dot slagroom. Genieten!

Paola

Paola

Paola (22) is hoofdredacteur bij Isreality. Ze houdt van gekke sokken en flauwe woordgrappen. Maar ook van God zoeken, leren kennen en volgen. Stuur haar gerust een mailtje: paola@isreality.nl
Leuk? Deel!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine