fbpx

Tasty Thursday #2: Geniet van je zelfgemaakte hummus!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Hummus is tegenwoordig helemaal in! Dit Israëlische product met kikkererwten is een ontzettend gezonde lekkernij. Heerlijk voor op brood of op een toastje. Of als dip. Maar hummus je het nou ook alweer maken? Hier het recept!

Wat heb je nodig?

  • 1 blikje kikkererwten
  • 100 ml tahin (sesampasta)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl zout
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap
  • Olijfolie
  • Israëlische kruidenmix (67190)*

* Deze mix is te verkrijgen bij het Israël Producten Centrum in Nijkerk (https://www.israelwinkel.nl/)

Zo maak je het klaar!

  1. Doe de kikkererwten in een vergiet. Spoel ze schoon en laat ze vervolgens uitlekken. Let op: houd er een paar apart voor de garnering!
  2. Maal de kikkererwten, tahin, komijn, knoflook, citroensap en het zout tot een pasta. Dit kan je met behulp van een keukenmachine of een mixer doen.
  3. Voeg beetje bij beetje water toe totdat de hummus mooi smeuïg is.
  4. Doe de hummus in een mooi schaaltje. Bestrooi royaal met de Israëlische kruidenmix, de apart gehouden kikkererwten en besprenkel met olijfolie.

Geniet ervan! Laat je ons weten of het gelukt is?

Dit recept komt uit het receptenboek: ‘Lekkere recepten – Geïnspireerd door fantastische producten uit het land Israël’ – verkrijgbaar bij het Israël Producten Centrum (https://www.israelwinkel.nl/)

Klik op de afbeelding voor meer recepten!