fbpx

Tasty Thursday #3: Israëlische OLIEBOLLEN! (Echt? Ja, echt!)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Intussen zijn we bijna aan het eind van 2019 gekomen. En dat betekent dat het weer hoog tijd is om zelf oliebollen te bakken! Ben jij er ook zo gek op? Hier heb ik een recept voor je om Israëlische oliebollen te bakken! Dit wil je echt proberen!

Wat heb je nodig?

  • 350 gram bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 300 gram yoghurt (2 bekers van 150 gam)
  • 50 gram suiker
  • 1/2 theelepel citroensap
  • poedersuiker
  • 1 liter zonnebloemolie om in te frituren

Maar, hoe moet ik het nou maken dan?

Rustig, rustig, komt ‘ie dan:

Roer alle ingrediënten tot een soepel deeg en bedek het met een doek. Wacht een halfuurtje, zodat het deeg kan rijzen. Verhit vervolgens de olie in een kleine pan.

Pak twee eetlepels en vorm voorzichtig kleine deegballetjes en leg ze in de olie. Als de balletjes boven komen drijven, keer ze dan om zodat beide kanten bruin worden. Als ze bruin zijn, haal ze er dan uit en leg ze even op keukenpapier. Zo loopt het overtollige olie weg.

Bestrooi ze met poedersuiker en dien ze warm op!

De vorige Tasty Thursdays gemist? Klik op de foto voor meer!