Zit je nog met een vraag over de reis die je gaat maken? Waarschijnlijk vind je hier het antwoord. Zit jouw vraag er niet tussen of wil je er juist nóg meer over weten? Mail ons dan op travel@isreality.nl

[su_spoiler title=”Moet ik zelf beddengoed meenemen?” icon=”arrow-circle-1″]

Dat hoeft niet, tenzij je echt niet kunt slapen zonder dat ene beertjesovertrek waar je zo aan gehecht bent. ;)

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Moet ik een wereldstekker meenemen?” icon=”arrow-circle-1″]

Ook dat hoeft niet. In de hotels waar je overnacht zijn ‘normale’ stopcontacten.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Ik wil graag mijn gitaar meenemen. Kan dat?” icon=”arrow-circle-1″]

Dat kán wel, maar dat wordt wel een duur grapje. Je moet dan namelijk een extra stuk ruimbagage bijkopen en dat kost je €100,-. Maar wij zouden Isreality niet zijn als we daar niet wat op bedacht hadden. We hebben namelijk een gitaar op locatie geregeld die in Tel Aviv al klaarligt in de bus. ;)

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Is er Wi-Fi in de hotels?” icon=”arrow-circle-1″]

Gelukkig wel. ;) In de lobby is er gratis Wi-Fi te verkrijgen, op je kamer moet je hier mogelijk voor betalen. In veel openbare gelegenheden in Israël zijn gratis Wi-Fi-hotspots.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Is er een telefoonnummer dat ik in geval van nood kan doorgeven aan mijn familie?” icon=”arrow-circle-1″]

Goeie vraag. Hierbij een aantal belangrijke telefoonnummers:

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Kan ik in Israël (veilig) geld pinnen?” icon=”arrow-circle-1″]

Ja, zolang je bij je bank je betaalpas hebt ingeschakeld voor Israël kun je bij elke pinautomaat in Israël geld pinnen. Het is aan te raden om geld te pinnen bij een automaat die is uitgerust met een anti-skimming device. Deze automaten zijn te herkennen aan een groen lampje bij de kaartlezer.

De munteenheid in Israël is de shekel. Een euro is iets minder dan 4 shekel waard, of andersom: 1 shekel is ongeveer 25 eurocent. Voor de actuele wisselkoers klik je hier.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Kan ik op Schiphol alvast euro’s wisselen voor shekels?” icon=”arrow-circle-1″]

Dat kan, maar je krijgt dan wel minder waar voor je geld. Je betaalt over dit gewisselde geld namelijk een extra bedrag. Die meneer achter de balie moet tenslotte ook ergens van betaald worden! Het is dus voordeliger om in Israël geld uit de muur te tappen.

Het is handig om op het vliegveld in Tel Aviv alvast voor een paar dagen geld te pinnen. Daarnaast zijn er in Jeruzalem voldoende geldautomaten.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Hoeveel geld ben ik nog kwijt tijdens de reis?” icon=”arrow-circle-1″]

Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel souvenirs je inslaat en hoeveel terrasjes je van plan bent te pakken. Onder de noodzakelijke privé-uitgaven hoef je alleen de lunches (ongeveer €5,- per dag, maar op de werkdagen wordt er voor een lunch gezorgd) en het reizen met het openbaar vervoer te rekenen. Op de werkdagen reizen we met de lightrail. Een kaartje hiervoor kost ongeveer 7 shekel (€1,75) per rit (een kaartje is 1,5 uur geldig, dus als je binnen deze tijd weer de tram instapt hoef je geen nieuw ticket te kopen).

Daarnaast moet je rekening houden met een fooi voor het hotelpersoneel, de buschauffeur en de reisgids. Een standaard-verdeelsleutel is:

Misschien vind je het vervelend om hiervoor geld te reserveren, maar in de Israëlische toeristensector zijn fooien een onmisbare aanvulling op het basisloon. Houd hier dus rekening mee! Op de eerste dag zullen de reisleiders je vragen om het fooiengeld bij hen in te leveren, zodat zij elke dag kunnen zorgen dat het bij het hotelpersoneel, de buschauffeur en de reisgids terecht komt.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Wanneer krijg ik mijn vliegticket?” icon=”arrow-circle-1″]

Die krijg je op Schiphol van Geert-Jan en Peter.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Hoe laat moet ik op Schiphol zijn?” icon=”arrow-circle-1″]

Je vliegt op maandag 17 juli om 11:45 uur met vlucht LY338 naar Tel Aviv, Israël. We vragen je om je om uiterlijk 8:30 uur bij gate 32 (in terminal 3) te melden. Als we compleet zijn gaan we de speciale veiligheidsprocedure van El Al in.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Waar gaan we vrijwilligerswerk doen?” icon=”arrow-circle-1″]

Dat is in de wijk Kiryat HaYovel (één van de armste wijken van Jeruzalem) en bij de gaarkeuken van Hineni, waar de armste inwoners van Jeruzalem elke dag drie keer een maaltijd kunnen halen. Bekijk hier de video’s om alvast een indruk te krijgen:

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Ik wil graag evangeliseren onder de bewoners van Kiryat HaYovel en de bezoekers bij Hineni. Is dat toegestaan?” icon=”arrow-circle-1″]

Met deze vrijwilligersprojecten willen we het Joodse volk zegenen met daden. Actief evangeliseren met woorden of door bijvoorbeeld het dragen van T-shirts met christelijke teksten gaat voorbij aan die doelstelling. Dit is dan ook beslist niet de bedoeling.

Natuurlijk hoef je er ook weer geen geheim van te maken dat je christen bent. Sterker nog: als mensen je vragen waarom je in je vakantietijd vrijwilligerswerk doet in het snikhete Israël en je antwoordt dat je van de God van Israël houdt, dan zul je interessante gesprekken hebben met de bevolking van Israël!

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Ik wil graag wat kleine cadeautjes meenemen om uit te delen aan de mensen in Kiryat HaYovel. Mag dit?” icon=”arrow-circle-1″]

Ja hoor, leuk! Dat geldt ook voor het bezoek aan hulporganisatie Aleh op vrijdag. Je kunt de kinderen daar blij maken met bijvoorbeeld een knuffeltje of een setje kleurpotloden. In Kiryat HaYovel kun je bijvoorbeeld kleine klompjes (je weet wel, van die Blokker-souvenirtjes) als herinnering uitdelen. Voor zowel de cadeautjes in Kiryat HaYovel als bij Aleh geldt dat het niet evangeliserend van karakter mag zijn.

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Is de kamerindeling al bekend?” icon=”arrow-circle-1″]

Jazeker. We hebben de volgende indeling gemaakt: (ruilen kan natuurlijk altijd nog, maar geef dit wel door aan de reisleiders!)

2-persoonskamers

3-persoonskamers 

[/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Is het wel veilig om naar Israël te gaan?” icon=”arrow-circle-1″]

Ja, dat is veilig. Onze partner ReliReizen heeft ruim 15 jaar ervaring met het organiseren van reizen naar Israël. Samen maken wij een inschatting van de veiligheidssituatie op de plekken die jullie gaan bezoeken. Op dit moment is er geen sprake van een verhoogd veiligheidsrisico en de verwachting is dat dit zo blijft. Mocht er alsnog een verandering optreden, dan houden we je hiervan natuurlijk op de hoogte.

[/su_spoiler]