Vijf waarschuwingen voor Europese consumenten

De Europese Unie heeft een nieuwe maatregel genomen tegen Israël: exportproducten uit Joodse dorpen en steden op de Westelijke Jordaanoever moeten vanaf nu verplicht een speciaal label dragen. 

Er mag niet meer opstaan dat het product uit Israël komt, want dit is volgens de EU ‘misleidend’. Met de nieuwe maatregel wil de EU Europese consumenten eerlijk voorlichten en waarschuwen over de herkomst van de producten die ze kopen, zodat zij zelf een afweging kunnen maken of ze de ‘illegale bezetting van Palestina’ willen steunen of niet.

“Hypocriet”, vinden veel mensen, want er gebeurt veel meer in de wereld waarvoor de EU helemaal niet waarschuwt. Je kunt je dus afvragen of het de EU echt gaat om het ‘eerlijk voorlichten van de consument’, of dat het eerder gaat om een anti-Israëlische maatregel. EU, Wij hebben nog wel een paar suggesties:

Benzine

Saoedi-Arabië is één van de grootste olie-exporterende landen ter wereld. Elke keer dat je tankt, loop je grote kans een regering te steunen die er niet voor terugdeinst om zijn inwoners zonder pardon te onthoofden.

dOUCHE

Rusland heeft de grootste gasvoorraad ter wereld. Net als veel andere Europese landen importeert ook Nederland Russisch gas. Met het nemen van een douche kan het dus zomaar zijn dat je de illegale Russische bezetting van De Krim steunt.

Speeltuin + benzine

Er zijn wereldwijd veel gebieden die door meerdere partijen geclaimd worden, zoals in Israël ook het geval is. Over al die gebieden hoor je bijna nooit iets. Of hoor jij regelmatig nieuws over de bezette Sahara?

Kebab + rijst - kopie

Sinds 1974 houdt Turkije het noorden van Cyprus militair bezet. Nog zo’n bezetting waar geen journalist (laat staan de Europese Unie) in geïnteresseerd is.

Kebab + rijst

Al meer dan 50 jaar wordt Tibet bezet door China. Deze bezetting is bij veel mensen wel bekend, maar er zijn maar weinigen die zich er druk om maken (en zeker de EU niet!).

Leuk? Deel!
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
•• Events

Israel in Fusion
Music Night

Isreality ft.
thinc conferentie

Isreality
Jongerenweekend

Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine