fbpx

“We hopen dat ons geloof stromen van liefde opwekt”

Na de dood van een Palestijnse baby, die vorige week omkwam na brandstichting door vermoedelijk Joodse terroristen, organiseerden een paar Joodse bewoners van Judea en Samaria een gebedsbijeenkomst voor Joden en Palestijnen. 

Met de actie wilden de organisatoren laten zien dat ze graag in vrede willen samenleven met Palestijnen. “We zijn hier om te bidden omdat we geloven. We openen onze harten voor God en bidden en hopen dat ons geloof stromen van liefde zal opwekken”, zei organisator rabbijn Sarel Rosenblatt.

Meer dan 300 mensen kwamen op de gebedsbijeenkomst af, waaronder een paar Palestijnen. Eén van hen was sheikh Ibrahim Ahmad Abu el-Hawa, die bekend staat als een belangrijk islamitisch promotor van vredig samenleven tussen Joden en Palestijnen. Hij zei: “God bracht u hier om te laten zien dat we als kinderen van Abraham allen één zijn en aan de hele wereld willen laten zien dat we ons tegen terreur keren. We zijn allemaal te gast op deze aarde en moeten in liefde en vrede leven.”

Volgens de 23-jarige student Yagel Barok zijn ontmoetingen tussen Joden en Palestijnen helemaal niet bijzonder: “Er zijn er veel van, maar ze worden nooit genoemd in de media. Als er nou eens meer aandacht voor zou zijn, dan zou dat een opstapje zijn naar vrede.”

Foto: Nati Shohat/Flash90

Deel:

Share on facebook
Share on email
Share on whatsapp

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
Meer

Dit wil je ook lezen:

Krullen & Keppels: Kleurrijk zwart

De kerk is een bonte verzameling van allerlei kleuren, soorten en maten: gereformeerd, evangelisch, hervormd, reformatorisch, charismatisch, orthodox, vrijzinnig, baptist

Word gratis lid!
Ontvang ons toffe Isreality Magazine