Tentoonstelling
Jubeljaar in Jeruzalem


Jeruzalem is misschien wel de meest omstreden stad ter wereld. Maar het is ook de stad die het vaakst genoemd wordt in de Bijbel. De stad die God Zelf heeft uitgekozen om er te wonen! Over deze bijzondere stad gaat de tentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’.

Wegens succes verlengd!

In de zomerperiode stapten meer dan tienduizend volwassenen en kinderen over de drempel van het Israëlcentrum voor een bezoek aan de tentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’. De tentoonstelling is verlengd en vanaf 16 oktober tot en met 31 maart te beleven in het nieuwe Israëlcentrum in Nijkerk (Henri Nouwenstraat 34). We nemen u mee op een ontroerende ontdekkingstocht door de geschiedenis van deze stad. De tentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’ is boeiend voor jong en oud. Toegang is gratis.

Thema

Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Jeruzalem werd herenigd in de Zesdaagse Oorlog. Op 7 juni 1967 drongen Israëlische parachutisten de Oude Stad binnen via de Leeuwenpoort en stonden binnen korte tijd oog in oog met de Klaagmuur, het Westelijke deel van de Tempelmuur. dichtbij waar vroeger het Heilige der Heiligen was in de Tempel. Deze zomer is dat moment 50 jaar geleden. Voor Jeruzalem is 2017 een jubeljaar!

Jeruzalem was, is en blijft de stad met een centrale rol in de Bijbel. Jeruzalem zal altijd het brandpunt van de politiek zijn. En het blijft de stad van ons geloof — ook het geloof in de toekomst van het Koninkrijk van God en de Messias!

Praktische informatie

In de periode van 16 oktober 2017 tot en met 31 maart 2018 bent u van maandag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur van harte welkom in het nieuwe Israëlcentrum. Het adres is: Henri Nouwenstraat 34, Nijkerk.

De tentoonstelling is zeer geschikt voor een bezoek door scholen. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De leerlingen gaan na een introductie door een begeleider zelf aan de slag met een vragenboekje.

Meer info

Klik hieronder voor meer info over de locatie, contact of het aanmelden van een (school)groep.