Zomertentoonstelling 2017:
Jubeljaar in Jeruzalem


Jeruzalem is misschien wel de meest omstreden stad ter wereld. Maar het is ook de stad die het vaakst genoemd wordt in de Bijbel. De stad die God Zelf heeft uitgekozen om er te wonen!

 

De Zomertentoonstelling ‘Jubeljaar in Jeruzalem’ is tot en met 31 augustus te beleven in het Israëlcentrum in Nijkerk (Patroonstraat 1). We nemen u mee op een ontroerende ontdekkingstocht door de geschiedenis van deze stad. De tentoonstelling Jubeljaar in Jeruzalem is boeiend voor jong en oud. Toegang is gratis.

Thema

Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat Jeruzalem werd herenigd in de Zesdaagse Oorlog. Op 7 juni 1967 drongen Israëlische parachutisten de Oude Stad binnen via de Leeuwenpoort en stonden binnen korte tijd oog in oog met de Klaagmuur, het Westelijke deel van de Tempelmuur. dichtbij waar vroeger het Heilige der Heiligen was in de Tempel. Deze zomer is dat moment 50 jaar geleden. Voor Jeruzalem is 2017 een jubeljaar!

Tentoonstelling in Nijkerk

In het Israëlcentrum in Nijkerk is de zomertentoonstelling dit jaar gewijd aan Jeruzalem. Jeruzalem was, is en blijft de stad met een centrale rol in de Bijbel. Jeruzalem zal altijd het brandpunt van de politiek zijn. En het blijft de stad van ons geloof — ook het geloof in de toekomst van het Koninkrijk van God en de Messias!

Meer info

Klik hieronder voor meer info over de locatie, promotie of het aanmelden van een (school)groep.