fbpx

Shoahherdenking

Toen in 1941 de eerste berichten kwamen over de moord op honderdduizenden Joden en gaswagens die Joden vermoordden, werd het niet geloofd en gezien als oorlogspropaganda of een aangedikt horrorverhaal. Inmiddels weten we de afloop.

Het was waar. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn meer dan zes miljoen Joden vermoord. Doodgeschoten in zelfgegraven massagraven, uitgehongerd in getto’s en concentratiekampen, vergast in gaswagens en gaskamers van vernietigingskampen.

Op 27 januari is het International Holocaust Remembrance Day. Wij organiseren voor de tiende keer een herdenkingsbijeenkomst.

Deborah Maarsen

Deborah Maarsen

Dit jaar zal Deborah Maarsen haar verhaal vertellen. Zij is een van de jongste overlevenden van venietigingskamp Ravensbrück. Wat zij en haar gezin meegemaakt hebben is schokkend. Op wonderbaarlijke manier overleven ook haar vader, moeder en zussen. Vanaf dat moment wil ze iets met haar leven doen. Elke dag probeert ze voor de ander te leven.

Wolfgang Kotek

Wolfgang Kotek

Ook komt Wolfgang Kotek. Hij heeft in Duitsland de Kristallnacht meegemaakt en zal daarover vertellen. Als klein jongetje kwam hij daarna zonder zijn ouders naar Nederland in een kindertehuis. Hij overleefde uiteindelijk de oorlog en werd zelfs herenigd met zijn ouders, die ieder op wonderbaarlijke wijze overleefden.

Aan de bijeenkomst wordt muzikale medewerking verleend door drie muzikanten van het Hineni Symfonie orkest.

De bijzondere bijeenkomst vindt plaats in De Fontein, Ds. Kuypersstraat 2, vlakbij het Israëlcentrum. Het begint om 13.00 uur (deuren open om 12.00 uur) en duurt tot circa 15.00 uur. Iedereen is welkom, maar opgeven is verplicht. Gebruik hiervoor het formulier hieronder.