fbpx

Sponsorproject Holocaustoverlevenden

Eens leefden er in Oekraïne honderdduizenden Joden in duizenden sjtetls en steden door heel het land. Maar tijdens de Holocaust werden tallozen van hen vermoord. Zij die overleefden, werden door het communistische Sovjet-regime onderdrukt om als Jood te leven.

Toch leven er vandaag de dag nog altijd Joden in Oekraïne die de Holocaust hebben overleefd. Zij hebben onnoemelijke gruwelen overleefd en leven vaak in armoede. Er zijn amper sociale voorzieningen in het land. Vaak moeten zij kiezen tussen eten, brandstof voor de kachel of medicijnen.

Met een bijdrage van 25 euro per maand, geeft u een Holocaustoverlevende in Oekraïne een waardig bestaan. Van deze bijdrage kunnen wij hem of haar helpen met datgene wat nodig is. Dit doen we in samenwerking met plaatselijke Joodse organisaties.

Word ook sponsor

Er wachten nog tientallen Joodse ouderen op sponsoring. Met € 25 per maand maakt u verschil in het leven van een Holocaustoverlevende of Joodse oudere in Oekraïne. Misschien heeft u het op uw hart dat u iemand wilt ondersteunen? Wij zorgen ervoor dat u weet wie u ondersteunt, doordat we u een biografie en foto van de persoon toesturen.

» Om deel te nemen aan het sponsorprogramma neemt u contact op met Stijneke via stijneke@cvi.nl of 033-2458824.