Studiedagen predikanten en voorgangers

Wie Israël leert kennen, gaat de Bijbel met andere ogen lezen. Dit jaar organiseert Christenen voor Israël een reeks van vier studiedagen die speciaal bedoeld zijn voor predikanten en voorgangers. Onder het motto ‘Ontmoet Israël’ willen in gesprek met elkaar komen tot een rijker verstaan van de Bijbel en van Gods weg met Israël en de volken. Dit jaar doen we dat rond het thema ‘Jeruzalem’.

 
Rabbijn Shmuel Katz “Gebouwd als een stad die wel samengevoegd is” (Psalm 122:3). Wanneer wordt Jeruzalem gebouwd?
Rabbijn Katz is verbonden aan de Gerard Dou synagoge in Amsterdam. Ook doceert hij aan het Nederlands Israëlietisch seminarium en is hij de drijvende kracht achter de stichting Zikna die zich o.a. inzet voor Joodse ouderenzorg.

Mw. dr. Hélène Evers “De stad die fundamenten heeft” (Heb. 11). Welke verwachting heeft de kerk voor Jeruzalem?
Dr. Evers is predikant van de Protestantse Gemeente Zwolle en docent kerkrecht aan de ETF in Leuven. Zij is gepromoveerd op een onderzoek naar de uitgangspunten en achtergronden van de Hervormde Kerkorde van 1951.

 
Rabbijn Chaim S. Eisen “Wij zullen naar het huis van de HEERE gaan.” Jeruzalem als plaats van gebed.
Rabbijn Eisen is oprichter en decaan van Yeshivat Sharashim, een online Bijbelschool, en verbonden aan de Orthodox Union.

 
Rabbijn Binyomin Jacobs. “Uit Sion komt de Tora en het Woord van G’d uit Jeruzalem” (Jesaja 2:3)
Rabbijn Jacobs is de opperrabbijn van het Interprovinciaal Opperrabbinaat, voorzitter van het Rabbinaal College voor Nederland en rabbijn van het Sinai Centrum te Amstelveen.

Ds. Henk Poot “Het Woord van God uit Jeruzalem”. Jeruzalem in de christelijke prediking.
Ds. Poot is predikant in de Protestantse Kerk en verbonden aan Christenen voor Israël. Deze lezing is bedoeld als praktische handreiking voor bijv. de Israëlzondag.

 
Rabbijn mr.drs. R. Evers De herbouw van de tempel
Rabbijn Evers is sinds vorig jaar opperrabbijn van Düsseldorf. Daarvoor was hij rabbijn in
Amsterdam en onder meer rector van het Nederlands Israëlitisch Seminarium. Hij is tevens dajan (rabbinaal rechter) in het Europese Rabbinale Gerechtshof.

Dr. A.J. van den Herik De tempel van Ezechiël
Dr. van den Herik is predikant van de Hervormde Gemeente (PKN) Moerkapelle. Hij is gepromoveerd op een studie waarin hij de strekking en relevantie van Ezechiël 40-48 vanuit een christelijk-theologische optiek onderzoekt.

Praktische informatie:
Tijd: het programma van de studiedagen begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.30 uur.
Kosten: €17,50 per studiedag (dit is inclusief lunch). Als u in een keer voor alle dagen vooruitbetaalt, krijgt u €10 korting.
Locatie: 11 mei, 22 juni en 7 september: Goede Herderkerk, Willem Alexanderplein 14, Nijkerk
23 november: het nieuwe Israëlcentrum, Henri Nouwenstraat, Nijkerk

Aanmelding is verplicht. gebruik het formulier hieronder

De studiedagen zijn door de PKN erkend in het kader van de permanente educatie van predikanten. Aan deelname wordt per studiedag 0,25 studiepunt toegekend.

Aanmelden studiedagen

  • 0,00 €
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.