joodsefeesten

Wilt u dieper ingaan op de betekenis van de Joodse feesten? Dan is de lesmap van de TOV! Club een uitstekend hulpmiddel.

Feesten spelen een belangrijke rol in elke religie. Zo ook in het Jodendom. Daar zijn het met name de feesten die ons iets laten zien van de wereld van de Joden. Deze lessenserie is geschreven om kinderen een beeld te geven van de verschillende Joodse feesten die er zijn. Kinderen leren niet alleen met hun hoofd. Ze leren ook met hun hart (beleven) en met hun handen (doen). Dat is zeker het geval als de kinderen aan de slag gaan met de Joodse feesten.

Beleving

Het is belangrijk dat de kinderen niet alleen de achtergronden en gebruiken van de feesten wéten, aangezien de kans dan groot is dat ze het zo weer vergeten. Feesten moeten juist gevierd, belééfd worden. Daarom zullen de kinderen tijdens het bezig zijn met de Joodse feesten veel dingen zelf ervaren, uitzoeken en ontdekken.Elke les bevat een uitgebreide beschrijving van het feest. Verder is er ter ondersteuning van de lessen een leskist samengesteld. Daarin zitten diverse Joodse gebruiksvoorwerpen. Ook bestaat de mogelijkheid een presentatie te laten verzorgen over het Jodendom door een van onze consulenten.

 

Bestellen

U kunt de lesmap Joodse feesten nu extra voordelig voor maar €20,- (normaal €60,-) bestellen in de webshop van Christenen voor Israël.

Bestel de lesmap
To Top