Sluiten

Zoeken.

Hoe is het om vlakbij de Gazastrook te wonen?

4 november 2019

C0052.MP4.04_51_57_08.Still001-1024x576

Mirjam Reijnen uit Nahal Oz

Op 4 mei 2019 kregen Mirjam Reijnen en haar gezin de schrik van hun leven. Voor de zoveelste keer moesten ze rennen voor hun leven, vanwege het raketalarm. En toen gebeurde het ondenkbare… Bekijk onderaan dit artikel het interview met Mirjam Reijnen.

Duizenden raketten

In 2018 emigreerde het gezin Reijnen vanuit Rotterdam naar Israël. Ze kozen ervoor om te gaan wonen op een mooie kibboets in Zuid-Israël. Maar de locatie van de kibboets is op z’n minst bijzonder te noemen: Nahal Oz ligt op nog geen kilometer afstand van de Gazastrook. De afgelopen jaren wordt het gebied geteisterd door vele duizenden raketten en mortiergranaten die vanuit Gaza door Hamas-terroristen worden afgeschoten op Israël. Met maar één doel: burgerslachtoffers maken.

Constante dreiging

Mirjam: “Op de één of andere manier went het. Je denkt: het zal mij wel niet overkomen”. Tot die ochtend van 4 mei, toen een mortiergranaat insloeg in het huis van Mirjam, en zo hun woonkamer doorzeefde. Het gezin zat toen in de schuilkelder en overleefde de aanval. Maar de impact is groot. Hoe is het voor een Rotterdams gezin om een nieuw leven op te bouwen in Israël? Waarom besluiten ze om juist op deze kibboets te gaan wonen? Hoe pakken ze hun leven weer op na de verwoestende inslag? En hoe is het om te leven onder de constante dreiging van terreur? Bekijk het in dit boeiende en openhartige video-interview.

Doneren
Abonneren
Agenda