Sluiten

Zoeken.

Vijf uitspraken van ds. Saleem Shalash die naar Nederland komt

18 juli 2022

salim-1

De Arabische voorganger ds. Saleem Shalash uit Nazareth komt in het najaar weer naar Nederland.

Ds. Saleem Shalash komt in het najaar op verschillende plaatsen spreken over het thema ‘Hoe een Arabier liefde voor Jezus én Israël kreeg’.

Vijf uitspraken

Maak alvast kennis met ds. Shalash aan de hand van vijf van zijn uitspraken:

Over een christelijke vriendin die om het leven kwam bij een verkeersongeval:

“Ze vertelde altijd over Jezus en daarom vroeg ik me af waar God dan was gebleven in dit ongeval. Toen hoorde ik een stem die zei: ‘Iemand is overleden, maar iemand anders wordt herboren.‘ Ik begreep dit eerst niet, maar ik ben toen wel voor het eerst in de Bijbel gaan lezen.”

Over zijn studietijd aan het Israel College of the Bible, waar hij samen met Joden de Bijbel bestudeerde:

“Het samengaan van Joden en Arabieren was voor mij als de hemel op aarde.”

Over godsdienstvrijheid in het Midden-Oosten:

“Van de miljoenen christenen in het Midden-Oosten leeft slechts één procent in vrijheid. Dat zijn de christenen die het geluk hebben dat ze in Israël wonen.”

Over het Oude Testament:

“Tijdens mijn studie werd ik verliefd op het Oude Testament, een boek dat ik vroeger niet mocht lezen omdat het afval was, een dom historisch boek van de Joden.”

Over zijn steun aan Israël:

“Israël is als enige democratie in het Midden-Oosten een veilige haven voor het Joodse volk, de groeiende christelijke bevolking en andere minderheden. De Israëlische Inlichtingendienst helpt wereldwijd om terrorisme te voorkomen, Israël ontwikkelt levensreddende technieken en nog belangrijker: Israël is het beloofde land van God en Hij heeft een plan voor Zijn volk.”

Ds. Shalash komt naar Nederland

Van 12 tot en met 16 november is ds. Shalash in Nederland om te spreken op diverse avonden in het land. Houd onze agenda in de gaten!

Doneren
Abonneren
Agenda