fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Terugkijken: interview met drs. Rob Bakker over ‘Boekhouders van de Holocaust’

  29 juni 2020

  Afgelopen vrijdag interviewde Sara van Oordt voor onze livestream drs. Rob Bakker, over zijn boek ‘Boekhouders van de Holocaust’. Bijna alle 200.000 Nederlandse ambtenaren vulden tijdens de bezetting een ariërverklaring in. Tegelijkertijd bracht hetzelfde ambtenarenapparaat ‘keurig’ in kaart welke Nederlanders van Joodse komaf waren.

  “Bevolkingsboekhouding is dienen”, schreef een topambtenaar aan de Duitse bezetter. Door de gegevens van Joden op een presenteerblaadje bij de nazi’s aan te bieden, kon een groot deel van hen zonder moeite worden opgepakt, getransporteerd en vergast. In zijn boek ‘Boekhouders van de Holocaust’ deelt Bakker onthutsende feiten over hoe diverse Nederlandse overheidsinstanties volledige medewerking verleenden aan de Jodenvervolging.

  Kijk hieronder het interview terug, of bestel het boek via israelwinkel.nl.

  Thema