fbpx

Chanoekareis naar Sderot | December 2019

VOL

Inmiddels zijn alle plaatsen op deze reis geboekt. Het is niet langer mogelijk deze reis te boeken.

Op 17 december a.s. zal in de Israëlische stad Sderot (langs de grens met Gaza) de elf meter hoge, davidstervormige menora van Christenen voor Israël worden onthuld en aangestoken. De menora wordt na zes Chanoekavieringen in Nederland cadeau gedaan aan Sderot en krijgt er een permanente plek. Dit om de inwoners van Sderot en de grensstreek (die onder een continue dreiging van Hamas-terreur leven) een hart onder de riem te steken. Speciaal voor deze gelegenheid organiseert Christenen voor Israël van 13-19 december een bijzondere reis. En u kunt mee!

Wat gaan we doen?

 • het bijwonen van de feestelijke onthulling van de menora (in aanwezigheid van o.a. opperrabijn Binyomin Jacobs, honorair consul Arjen Lont, diverse Israëlische hoogwaardigheidsbekleders en inwoners van Sderot)
 • diverse projecten van Christenen voor Israël bezoeken
 • kennismaken met de bevolking van Israël
 • voldoende vrije tijd om zelf in te vullen
 • verblijf in het Lady Stern Hotel in het centrum van Jeruzalem

Lady Stern Hotel – Jeruzalem
Het Lady Stern Hotel ligt aan de bekende Jaffastraat in Jeruzalem, op slechts zes minuten lopen van de bekende Mahane Yehuda markt. Ook de Oude Stad ligt op loopafstand. Voor wie liever de lightrail (tram) neemt: met een paar minuten bent u bij de Jaffapoort. Het hotel beschikt over een groot aantal (rookvrije) kamers die alle voorzien zijn van o.a. airconditioning, volledig uitgeruste badkamer, flatscreen en kluis Verder zijn er in het hotel een 24-uurs receptie, restaurant, bar, wasserij en gratis wifi.

Projecten

We hebben ervoor gekozen de bezoeken aan de diverse projecten optioneel te maken, waardoor u zelf de keuze heeft naar welke projecten u meegaat. De mogelijkheid bestaat dus om bepaalde dagdelen zelf in te vullen. Maar ook als u alle projecten bezoekt (van harte welkom!) blijft er voldoende vrije tijd over. Kortom, een reis met een ander karakter dan onze reguliere Israëlreizen maar met een keur aan mogelijkheden voor een mooie prijs!

Programma

Dag 1 – Vrijdag 13 december 2019
We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Transavia van Amsterdam-Tel Aviv. Vluchttijden: vertrek om 06.15 uur en aankomst in Tel Aviv om 11.50 uur. Per bus worden we naar ons hotel in Jeruzalem gebracht. ’s Avonds gebruiken we de sabbatsmaaltijd bij Hineni.

Hineni
In Israël leeft tussen de 20 en 25 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Voor kinderen is dit percentage nog hoger. Hineni (‘Hier ben ik’) voorziet de allerarmsten van Jeruzalem via een humanitair restaurant van maaltijden. Ook biedt Hineni hulp aan slachtoffers van terreur.

Dag 2 – Zaterdag 14 december 2019
Vrije dag.

Dag 3 – Zondag 15 december 2019
’s Morgens wonen we een (Engelstalige) kerkdienst bij in Christ Church. ’s Middags brengen we een bezoek aan kibboets Mashabei Sadeh waar we uitleg krijgen over het project First Home in the Homeland en olim ontmoeten die alija gemaakt hebben.

First Home in the Homeland
Een nieuw leven in Israël opbouwen gaat niet vanzelf. Gelukkig heeft Israël allerlei programma’s om te helpen bij de integratie, zodat de eerste tijd een stuk gemakkelijker is. Een van die programma’s is First Home in the Homeland, bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Zij krijgen zes maanden onderdak in een kibboets en studeren vijf uur per dag Hebreeuws, de kinderen kunnen naar school op de kibboets, de kibboets helpt bij het vinden van werk, het regelen van administratieve zaken en biedt sociale contacten met de bewoners van de kibboets.

Dag 4 – Maandag 16 december 2019
We gaan langs bij Ben-Yakir Youth Village, een kindertehuis/jongerendorp in de nederzetting Kefar Horoeh.

Ben-Yakir Youth Village
Ben-Yakir biedt kansarme jongeren een warm onderdak. Vijftig procent van deze jongeren heeft een Ethiopisch-Joodse achtergrond. Vaak komen ze uit gezinnen waar ouders worstelen met een alcohol- of geweldsverslaving. Sommige jongeren hebben zelf al een crimineel verleden of waren op voorgaande scholen niet te handhaven. Ben-Yakir beschikt niet alleen over een school en campus maar ook over een kas, dieren en een timmermanswerkplaats. Doel is om jongeren op te leiden en handvaten mee te geven voor een volwaardig en gebalanceerd bestaan in de Israëlische maatschappij.

Dag 5 – Dinsdag 17 december 2019
Deze dag staat in het teken van de onthulling en het aansteken van de menora in Sderot. Na de officiële ceremonie zullen we in Amigour Holocaustoverlevenden ontmoeten.

Amigour
Het project Amigour runt 75 woonprojecten in heel Israël en helpt op die manier ruim 7,500 ouderen en Holocaustoverlevenden aan woonruimte. Zonder deze hulp zouden de mensen op straat belanden.

Dag 6 – Woensdag 18 december 2019
In Beth Shemesh bezoeken we het Jaffa Instituut. Ook zien we de onlangs aangeschafte ‘Science Bus’, een soort rijdend scheikundelokaal dat langs de diverse scholen gaat.

Jaffa Instituut
Honger en gebrek aan voedzaam eten zijn schering en inslag in het gebied waar het Jaffa Instituut zit. In de stad Jaffa alleen al, leeft 53% van de bevolking op of onder de armoedegrens. Het Jaffa Instituut voorziet al bijna veertig jaar in een grote behoefte door naschoolse opvang, begeleiding en scholing te bieden aan duizenden kansarme kinderen in Israël.

Dag 7 – Donderdag 19 december 2019
De terugvlucht naar Amsterdam staat gepland om 20.35 uur (aankomst in Nederland om 00.45 uur). Er is deze dag dus nog voldoende gelegenheid op eigen gelegenheid Jeruzalem (en omgeving) te verkennen.

Prijs

Prijs per persoon: € 895,-. Toeslag eenpersoonskamer: € 450,-

Bij deze prijs is inbegrepen:

 • Directe vlucht met Transavia (HV5801 en HV5800) incl. belastingen en toeslagen (*)
 • 6 overnachtingen in hotel Lady Stern in Jeruzalem op basis van halfpension en tweepersoonskamer
 • Transfer per bus van vliegveld Ben Gurion naar Jeruzalem bij aankomst in Israël op vrijdag 13 december
 • Transfer per bus van Jeruzalem naar vliegveld Ben Gurion bij vertrek uit Israël op donderdag 19 december
 • Bijwonen van de feestelijke onthulling van de menora in Sderot op 17 december (incl. vervoer)
 • Bezoeken aan de diverse projecten op 15, 16, 17 en 18 december (incl. vervoer)

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Lunches
 • Alle excursies/activiteiten die buiten het genoemde programma vallen
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien (ongeveer € 30 per persoon)

(*) Het betreft alleen handbagage van 10 kilo. Een koffer kan worden bijgeboekt onder de volgende voorwaarden:

15 kilo (€ 26 voor een enkele reis) (€ 52 totaal)
20 kilo (€ 34 voor een enkele reis) (€ 68 totaal)
25 kilo (€ 48 voor een enkele reis) (€ 96 totaal)

VOL

Inmiddels zijn alle plaatsen op deze reis geboekt. Het is niet langer mogelijk deze reis te boeken.