fbpx

Israëlcentrum

Beleef een stukje Israël in Nederland. Dat kan in het Israëlcentrum: een ontmoetingsplek voor christenen die meer willen weten van Israël. Welkom aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk!

Ontdek hier wat er te doen is.

 

Israël Gallery Shop

Voor topwijnen, de beste huidverzorgingsproducten uit de Dode Zee en originele cadeaus kunt u terecht in de Israël Gallery Shop in het Israëlcentrum.

Met uw aankoop van deze kwaliteitsproducten steunt u kleine Israëlische bedrijven! De Israël Gallery Shop is geopend van maandag t/m vrijdag, 09:00-17:00 uur, zaterdag 10:00-16:00 uur (zon- en feestdagen gesloten).

Ga naar de webshop

Zomertentoonstelling Expeditie Israël

Vanaf 1 mei in het Israëlcentrum: de nieuwe zomertentoonstelling Expeditie Israël: Op reis door het land van de Bijbel.

 

In deze unieke tentoonstelling worden de verhalen van vroeger en nu verbonden. Neem een kijkje in de tent van Abraham, bezichtig unieke voorwerpen uit de tijd van de Bijbel, zeef als een echte archeoloog en waan je door Virtual Reality op het meer van Galilea.

Meer informatie

Expositie Licht en Leven

Bewonder tussen 9 mei en 31 augustus de inspirerende en kleurrijke expositie Licht en Leven van kunstenaar Wiert Douglas over verschillende Bijbelse en joodse thema’s. 

 

‘Licht en Leven’ is dagelijks gratis te bezoeken tussen 10.00 en 16.00 uur (zon- en feestdagen gesloten). Koffie en thee staan klaar!

Meer informatie

Lezingen Wiert Douglas over Licht en Leven

Kunstenaar Wiert Douglas komt deze zomer op vier vrijdagen een lezing geven in het Israëlcentrum over zijn expositie Licht en Leven om zijn kunstwerken toe te lichten.

 

Welke verhalen en ideeën gaan schuil achter de kunstwerken? In een boeiende lezing vertelt Wiert Douglas welke taferelen uit de Bijbel en de Joodse traditie zijn terug te vinden in de kleurrijke schilderijen.

Vrijdag 14 juni | Vrijdag 28 juni | Vrijdag 19 juli | Vrijdag 2 augustus

Bidstonden in het Israëlcentrum

Christenen voor Israel is 40 jaar geleden begonnen als een werk van gebed. In navolging van de christenen in de 19e eeuw, die baden voor het herstel van Israël mogen ook wij bidden voor de vervulling van Gods beloften.

 

In het Israëlcentrum is dan ook een gebedskamer. Die ruimte gebruiken we alleen voor gebed. Elke vrijdag om 15.00 uur is er een open bidstond voor Israël. U bent daarvoor hartelijk uitgenodigd!

Meer informatie

Israëlcentrum in 360 graden

Neem online alvast een kijkje in het Israëlcentrum! Liever een vers kopje koffie drinken in de prachtige ‘David Ben Goerion-zaal’? Kom dan eens langs!