Livestream

Op de vierde dag van de Israëlcursus spreken ds. Kees Kant en Farshid Seyed Mehdi.

Zaterdag 17 maart

10.30 uur | ds. C.G. Kant – Israël keert terug: een teken van hoop!
De terugkeer van het volk Israël naar het land is een belangrijk thema in de Bijbel. Toch is dit een gevoelig onderwerp onder veel christenen. Ze willen nog wel spreken van een blijvend verbond van God met het Joodse volk, maar een verbinding tussen de Bijbelse profetieën en het land Israël gaat veel mensen te ver. Wat staat ze hierbij in de weg? Ds. Kees Kant, gereformeerd predikant in Katwijk, weerlegt de tegenargumenten met Bijbelteksten.

13.00 uur | Farshid Seyed Mehdi – Het verschil tussen Allah en de God van Israël
Farshid Seyed Mehdi werd geboren in Iran, waar hij een fanatiek moslim was. Na zijn bekering tot het christendom vluchtte hij naar Nederland. Daar ontdekte hij dat hij Joodse wortels heeft. Farshid kent dus als geen ander de verschillende werelden van de islamitische- en joods-christelijke traditie. Tijdens de Israëlcursus gaat hij in op de verschillen tussen Allah en de God van Israël.


 

Livestream nieuwsbrief

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

6 Reacties

  • Fam, van Zanen -  17 maart 2018 Hebben samen voor de eerste keer naar de live stream gekeken, Vonden het helemaal te gek, en zijn daar dan ook heel dankbaar voor.
  • Jolanda -  17 maart 2018 Waarom angst als Yeshua toch alles in Zijn hand houd en dit ook moet geschieden naar Zijn woord
  • Jolanda -  17 maart 2018 Amen een geweldige getuigenis waar velen nog wat van kunnen leren. Ik dank u voor uw getuigenis en uitleg
  • willy -  17 maart 2018 Deze lezing laat ook weer zien dat islam staat voor een doodscultuur en vernietiging van de mens, maar de hoop van deze lezing is ook , er is voor de moslim redding mogelijk zelfs voor een land als Iran en dat geeft hoop !
  • Jolanda -  17 maart 2018 Word u wel eens door moslims islam aangevallen omdat u de islam heeft afgekeerd en Yeshua heeft aangenomen.
  • Roger van oordt -  17 maart 2018 Amos 9 is nog een mooie tekst waar de profeet zegt ze zullen nooit meer worden ontworteld. Dat is echter niet gebeurd na ballingschap terugkeer en mort dus op een andere terugkeer slaan. Vanuit jerzalem sjalom Roger

Plaats een reactie