Livestream

Israëlcursus

De aftrap van deze editie van de Israëlcursus wordt op dinsdag 21 februari verzorgd door een bijzondere gast uit Israël: rabbijn David Portowicz! De andere spreekster op deze cursusdag is Gilah Evers. Volg hier de livestream van de lezingen.

17.00-18.30 uur: rabbijn David Portowicz
thema: De betekenis van Poerim voor de wereld van vandaagDavid Portowicz 2 Rabbijn Portowicz is directeur van het Jaffa Instituut. Hij biedt kansarme jongeren in Israël een hoopvolle toekomst. Voor zijn jarenlange inzet voor Israël ontving hij al diverse onderscheidingen. Waaronder een vermelding in de Nederlandse ‘Goot500’. Tijdens de Israëlcursus gaat rabbijn Portowicz in op de relevantie van het Joodse Poerimfeest voor de tijden waarin we leven.
 
 

19.30-21.00 uur: Gilah Evers
thema: De rol van de Joodse vrouw in het gezingilahGilah Evers is de vrouw van de Amersfoortse rabbijn Shimon Evers. Ze geeft tijdens de Israëlcursus een inkijkje in het joodse gezinsleven. Ze gaat daarbij specifiek in op haar rol als vrouw en moeder van 11 kinderen. Wat zegt de Bijbel hierover. En welke plek neemt de vrouw in in de joodse traditie?
 
 
 

 

Livestream nieuwsbrief

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

2 Reacties

  • j.Schouten -  18 februari 2017 Voor Ienke. Als je op de site "overzicht lezingen"staat dan zie je onderaan "meer info of aanmelden".Als je daarop klikt dan zie je rechtsonder: "volg onze livestream" en dan loopt het vanzelf.
  • ienke -  14 februari 2017 begrijp ik goed dat er vanavond ( 21/2 ) en livestream is over Poerim? Ik zie alleen niet hoe ik mij hiervoor moet aanmelden. Ik kan helaas niet komen naar Nijkerk, maar het wel volgen via de stream.

Plaats een reactie