fbpx

Livestream

Vanwege het tijdelijke verbod op evenementen kunnen we voorlopig geen lezingen op locatie organiseren. Maar u hoeft niet bang te zijn dat u zonder onderwijs over Israël komt te zitten. We zenden namelijk elke doordeweekse avond een lezing LIVE uit vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk, én op zaterdagavond kunt u meekijken met onze Bijbelstudieserie ‘Verbonden met Israël.

We starten elke avond om 19.30 uur en de lezing duurt ongeveer een uur. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen! De afleveringen van ‘Verbonden met Israël’ op zaterdag duren een half uur. De livestreams zijn gratis te volgen via ons YouTube-kanaal en via deze pagina.

Livestream gemist?
Alle lezingen zijn live te volgen, maar verschijnen daarna ook direct op ons YouTube-kanaal. Daar zijn ze dus gewoon op elk moment terug te kijken.

Programma

Donderdag 4 juni om 19.30 uur
Ds. Jaap de Vreugd over ‘De beloften voor Ismaël’

We horen veel over de toekomstbeloften voor Israël. Maar zijn er ook nog toekomstbeloften voor Ismaël? Sinds Izak en Ismaël uit elkaar gingen lijkt er alleen maar verdere verwijdering gekomen te zijn. Toch geeft de profetie uitzicht op verzoening, inclusief mooie beloften voor Ismaël.


Vrijdag 5 juni om 19.30 uur
Hanna Luden over ‘Van held tot oorlogsmisdadiger: hoe de reputatie van Israël in 53 jaar omsloeg

Op de dag af 53 jaar geleden, op 5 juni 1967, begon de Zesdaagse Oorlog, waarin Israël de Golan, Judea en Samaria, Oost-Jeruzalem en Gaza wist te veroveren op Syrië, Jordanië en Egypte. Sinds 1967 is de reputatie van Israël in de internationale politiek en media sterk achteruitgegaan. De sympathie kwam steeds meer te liggen bij de ‘underdog’, de Palestijnen. Maar is dat terecht? En wat is de impact hiervan op de Israëlische politieke keuzes van vandaag?


Zaterdag 6 juni om 19.30 uur
Ds. Oscar Lohuis over De Verbonden

God heeft verbonden gesloten met Israël. Hij verbindt zich aan het volk, zonder er iets voor terug te eisen. Dat maakt deze verbonden zo bijzonder. Welke verbonden zijn dat, en wat is onze plek als christenen in het nieuwe verbond? Ds. Oscar Lohuis legt het uit in deze aflevering van Verbonden met Israël.

Bekijk hier alvast de teaser:


Sprekers volgende week

  • maandag 8 juni: ds. E.K. Foppen
  • dinsdag 9 juni: ds. Henk Poot
  • woensdag 10 juni: prof. dr. Willem J. Ouweneel
  • donderdag 11 juni: ds. Oscar Lohuis
  • vrijdag 12 juni: Koen Carlier


Op ons Youtube-kanaal staan nog veel meer lezingen en inspirerende video’s.

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

Plaats een reactie