Livestream

Livestream

Om deze bijzondere lezingen ver buiten Nijkerk beschikbaar te maken bieden we sommige aan via livestream. Kijk eenvoudig mee van uit huis of onderweg en mis niets van deze lezingen. Wilt u meedoen, stel gerust een vraag of maak een opmerking onderaan deze pagina.

Programma

Donderdag 1 november | Thema: Jezus en Israël

Een gevoelig thema onder veel christenen is de verhouding tussen de Heere Jezus en Israël. Maar waar ligt die gevoeligheid precies, en is dat wel terecht?

livestream
17.00 uur | ds. Kees Kant: Waarom het voor Joden zo moeilijk is om in Jezus te geloven
Ds. Kees Kant was jarenlang gemeentepredikant in onder meer Katwijk aan Zee, maar is nu directeur van Christians for Israel International. Kant is gespecialiseerd in de relatie tussen de kerk en Israël door de eeuwen heen. Daarover publiceerde hij onder meer het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’. In zijn onderzoeken werd hem steeds meer duidelijk waarom het voor Joden zo moeilijk is (geworden) om in Jezus te geloven. Waarom dat zo is deelt ds. Kant in zijn Thema Talk.19.30 uur | drs. Kees de Vreugd: Gods eerstgeboren zoon en Gods eniggeboren zoon
Drs. Kees de Vreugd studeerde theologie en specialiseerde zich in de rabbijnse uitleg van de Bijbel en de Joodse wortels van het christendom. Sinds 2004 werkt hij bij Christenen voor Israël, onder meer als hoofdredacteur van het magazine Israël en de Kerk. Een steeds terugkerend vraagstuk onder theologen en predikanten is de verhouding Jezus en Israël. Vaak worden die twee tegen elkaar uitgespeeld, maar wat schieten we daarmee op? Is het niet juist veel fascinerender om op zoek te gaan naar wat Jezus en Israël bindt? Kees neemt je in zijn Thema Talk mee op weg in die zoektocht.


Livestream nieuwsbrief

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

Plaats een reactie