fbpx

Livestream

Vanwege het tijdelijke verbod op evenementen kunnen we voorlopig geen lezingen op locatie organiseren. Maar u hoeft niet bang te zijn dat u zonder onderwijs over Israël komt te zitten. We zenden namelijk elke doordeweekse avond een lezing LIVE uit vanuit het Israëlcentrum in Nijkerk, én op zaterdagavond kunt u meekijken met onze Bijbelstudieserie ‘Verbonden met Israël.

We starten elke avond om 19.30 uur en de lezing duurt ongeveer een uur. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen! De afleveringen van ‘Verbonden met Israël’ op zaterdag duren een half uur. De livestreams zijn gratis te volgen via ons YouTube-kanaal en via deze pagina.

Livestream gemist?
Alle lezingen zijn live te volgen, maar verschijnen daarna ook direct op ons YouTube-kanaal. Daar zijn ze dus gewoon op elk moment terug te kijken.

Programma

Zaterdag 6 juni om 19.30 uur
Ds. Oscar Lohuis over De Verbonden

God heeft verbonden gesloten met Israël. Hij verbindt zich aan het volk, zonder er iets voor terug te eisen. Dat maakt deze verbonden zo bijzonder. Welke verbonden zijn dat, en wat is onze plek als christenen in het nieuwe verbond? Ds. Oscar Lohuis legt het uit in deze aflevering van Verbonden met Israël.


Maandag 8 juni om 19.30 uur
Ds. E.K. Foppen over ‘Daniël 9: brengen de profetieën ons tot gebed?’

In Daniël 9:1-19 lezen we hoe Daniël via de Schriften ontdekt dat Jeruzalem hersteld zal worden. Deze ontdekking brengt hem tot een gebed. En wat voor gebed! Een ootmoedig, maar ook dringend smeekgebed. Leerzaam voor ons: brengen de profetieën ons tot gebed? Wat is de toon van ons bidden? Als bidden een praktijk is die we -ook- leren door nazeggen, is dit gebed van Daniël een diepe bron voor ons bidden. Komt, laten we bidden!


Dinsdag 9 juni om 19.30 uur
Ds. Henk Poot over ‘Bouw de muren van Jeruzalem’

De indringende boodschap van de profeet Nehemia klinkt opnieuw door in onze tijd. Voor Israël in de eerste plaats, maar ook voor ons persoonlijk. (deel 1 van 2)


Woensdag 10 juni om 19.30 uur
Prof. dr. Willem J. Ouweneel over ‘Israël in het verleden’

Waarom is juist Israël het uitverkoren volk van God? Waaruit blijkt die verkiezing? Is die verkiezing trouwens vandaag nog geldig? Hoe weten we dat zo zeker? Heeft Israël er niet alles aan gedaan om zijn eigen verkiezing te verspelen?


Donderdag 11 juni om 19.30 uur
ds. Oscar Lohuis over ‘Redenen om Israël te steunen’

Het Nieuwe Testament maakt duidelijk dat Gods bijzondere uitverkiezing van Israël niet ongedaan is gemaakt sinds Jezus Christus in deze wereld is gekomen. Paulus zegt in Romeinen 11:28 ‘Zij zijn wat de verkiezing betreft…’. Er staat niet: ‘Zij waren wat de verkiezing betrof…’. Dit hoofdstuk bepaalt ons erbij dat het voor de gemeente van Christus heel belangrijk is om nederig te zijn ten opzichte van Israël. We vinden hier minstens zes redenen om Israël te steunen. Een zorgvuldig kijken naar Romeinen 11:11-36 heeft al bij heel veel christenen geleid tot een geheel nieuwe houding ten opzichte van het Joodse volk.


Vrijdag 12 juni om 19.30 uur
Koen Carlier over ‘Jesaja 43: Zie, Ik ga iets nieuws verrichten’

Koen Carlier werkt namens Christenen voor Israël in Oekraïne. Daar ziet hij de profetieën over de terugkeer van het Joodse volk naar Israël in vervulling gaan. Welke uitdagingen komt hij nu tegen in zijn werk? En wat betekent de coronacrisis in de toekomst voor de terugkeer van Joden naar Israël? In deze lezing geeft Koen een update over het werk van Christenen voor Israël in Oekraïne, en houdt hij een Bijbelstudie over Jesaja 43.


 

Zaterdag 13 juni om 19.30 uur
Ds. Kees van Velzen over ‘Jesaja’

In de profeten is God soms heel streng voor zijn volk Israël, en gebruikt Hij stevige taal om hen weer op het rechte pad te gaan. Maar die straffen en terechtwijzingen gebruikt God juist om Zijn volk grote zegen te schenken! De inkeer en verootmoediging van één mens kan tot zegen zijn voor een heel volk.
In deze aflevering van Verbonden met Israël gaat ds. Kees van Velzen dieper in op de profeet Jesaja.

Bekijk hier alvast de teaser:Op ons Youtube-kanaal staan nog veel meer lezingen en inspirerende video’s.

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

5 Reacties

  • Herbert Froma -  06 juni 2020 In vrijwel alle uitzendingen vanuit de hoek in het gebouw waar de opnames plaatsvinden, zie je voortdurend schaduwen van mensen die kennelijk door de lijn van de verlichting heen lopen. Storend, vind ik in ieder geval, en makkelijk te voorkomen. En verder mijn compliment aan de presentatrice die probeert om vanuit een zekere afstand haar vragen te stellen aan de predikanten die een zekere air uitstralen het "beter" te weten. (in ieder geval meer weten dan Sara en de gemiddelde kijker. (waar ik mezelf ook toe reken)
  • Jan Kruis -  06 juni 2020 Wat is het mooi om zo onderwijs te ontvangen over Gods masterplan. Met veel genoegen heb ik geluisterd
  • Elly Bek List -  05 juni 2020 Dank voor de duidelijke uitleg in de live stream uitzendingen ,vanavond was het duidelijk met overzichten wanneer iets plaatsvonden en landsverdelings ,opschrijven ging haast niet omdat het te snel was ,daarom wil ik u vragen is het mogelijk om via de mail toegestuurd te krijgen ?b.v.b hart dank hart groet elly🌈🙏✡️🇮🇱
  • Jelle slager -  05 juni 2020 In 1920 in san remo heeft de volkerenbond de Belfour verklaring geratificeerd meende ik, maar viel trans jordanie hier ook onder of was dit land al beloofd aan de Saoudische prins?
  • Klaas Feenstra -  05 juni 2020 Ik mis de Jom Kippoer oorlog uit 1973 in uw overzicht

Plaats een reactie