fbpx

Livestream

Livestream

Om deze bijzondere lezingen ver buiten Nijkerk beschikbaar te maken bieden we er een aantal aan via onze livestream. Kijk eenvoudig mee vanuit huis of luister mee onderweg en mis niets van deze lezingen. Wilt u meedoen? Stel gerust een vraag of laat een reactie achter onderaan deze pagina.

Programma

Woensdag 16 oktober


17.00 uur | Willem Ouweneel: De acht bergen van Jezus in Israël
De hoogtepunten van Jezus’ leven, en vooral van Zijn gebedsleven, zijn nauw verbonden met acht bergen in Israël. Ze spelen ook een rol in de geschiedenis van Israël, zoals Moria. De ‘bergen van Israel’ zijn daarnaast typerend voor Ezechiël; ze spelen een rol in de eindtijd. In zijn Thema Talk vertelt Willem Ouweneel aan de hand van illustraties om welke bergen het gaat en wat ze zo belangrijk maakt.19.30 uur | Peter Pellemans: Geworteld in Israël
De vervangingstheologie heeft ons eeuwen anders doen geloven, maar als we de Bijbel eerlijk bestuderen komen we erachter dat deze een Joods karakter heeft. Waar liggen onze wortels, onze oorsprong en onze hoop? Peter Pellemans deelt inspirerende inzichten tijdens zijn Thema Talk.


Livestream nieuwsbrief

Als je jouw e-mailadres invult in het onderstaande formulier, houden we je op de hoogte van nieuwe livestreams.

6 Reacties

  • Willem Paulissen -  18 oktober 2019 Graag toezending van informAtie van livestream
  • Klaas van Meijeren -  16 oktober 2019 Moria komt van het Hebreeuwse Moreh , dat is Leraar/ Onderwijzer. Vr.gr. Jezus is ook de Leraar der Gerechtigheid. De Onderwijzing is een belangrijk inderdeel in de Torah.
  • Petra -  16 oktober 2019 Prachtige en zeer boeiende lezing van Peter Pellemans. Mijn hart gaat altijd open bij lezingen over Israël, er gebeurt dan iets binnenin mij. Fijn dat de mogelijkheid geboden wordt via een livestream te luisteren en te kijken. Nijkerk is helaas te ver weg voor mij.
  • mevr. Bons -  16 oktober 2019 Als je het evangelie brengt naar Israël mag ik hopen dat dat niet het christelijk evangelie is dat gebracht wordt, dat vergiftigd is met de vervangingsleer. In naam van het evangelie is zelfs de holocaust ontstaan. dat klinkt heel schokkend, dat besef ik, maar Hitler werd notabene geïnspireerd door de geschriften van Luther. Ik denk soms weleens: de kerk is nog meer verblind dan het hele volk van Israël bij elkaar omdat ze door de vervangingsleer zover is afgedwaald van Israël Snapt u wat ik bedoel? Dat is de oorzaak van de blokkades!
  • Floor van der Rhee -  16 oktober 2019 Zach. 14:2 : de helft van de stad Jeruzalem gaat in gevangenis. Dit is in 1967 gebeurd. Kunt u het daar mee eens zijn?
  • Robbert Veen -  16 oktober 2019 Waarom zijn de stormwind en het water "geestelijke machten"? Zijn het niet elementen waarover de Heer Jezus als schepper gezag en macht heeft?

Plaats een reactie