fbpx

Benefietconcerten Yonatan Razel

De bekende Joodse zanger en muzikant Yonatan Razel uit Israël komt in oktober voor drie concerten naar Nederland! Op uitnodiging van Christenen voor Israël verzorgt hij samen met zijn band drie exclusieve optredens. 

Foto: Yonit Schiller

Over Yonatan Razel

Yonatan Razel geldt als één van de meest veelzijdige Joodse muzikanten ter wereld. Hij kreeg vooral bekendheid door zijn compositie van Vehi She’amda, een eeuwenoud Joods gebed dat Yonatan op sublieme wijze op muziek zette.

Jeruzalem

Yonatan Razel werd geboren in New York, maar heeft Nederlandse roots. Tegenwoordig woont hij in Jeruzalem, waar hij zich dagelijks toewijdt aan Bijbelstudie en muziek. Zijn eigen nummers worden gekenmerkt door Bijbelgetrouwe teksten en melancholische melodieën. Daarnaast zingt hij bekende Israëlische en Joodse muziek.

Tzahal-band

Tijdens zijn diensttijd in Israël speelde en componeerde Razel in de Tzahal-band. Sindsdien groeide zijn bekendheid als zanger, pianist, cellist, gitarist, componist èn dirigent en behoort hij vandaag tot de top van de religieuze muziek in Israël. De drie benefietconcerten die Yonatan Razel in Nederland geeft zijn dan ook een unieke belevenis en een bijzondere gebeurtenis in het bruggen bouwen tussen joden en christenen.

Aleh

De opbrengst van deze avonden is voor een organisatie die Yonatan een warm hart toedraagt: Aleh, de Israëlische hulporganisatie voor mensen met een meervoudige beperking.

Eén van de bekendste liedjes van Yonatan Razel is het Vehi Sheamda. Bekijk hieronder een uitvoering van dit prachtige lied, mét de persoonlijke uitnodiging van Yonatan!

Over Aleh

Foto: Jaco Klamer

Aleh is een Israëlische organisatie die zorg draagt voor meervoudig beperkte kinderen, zowel verstandelijke als lichamelijke beperkingen. De organisatie werd in 1982 opgericht door een groep ouders die de beste zorg wilden geven aan hun kinderen met ernstige beperkingen.

Vandaag de dag krijgen 700 bewoners, van baby’s tot volwassenen, de beste zorg in vier afdelingen van Aleh. Deze zorg wordt 24 uur per dag, zeven dagen per week gegeven. Aleh is hiermee het grootste zorgnetwerk voor ernstig meervoudig gehandicapten in Israël.

Aleh streeft ernaar om vooruitgang te boeken met elk kind; de waarde van het leven staat dan ook hoog aangeschreven. Elk kind wordt geholpen, ongeacht religieuze of etnische achtergrond.

De opbrengt van deze benefietconcerten zal worden ingezet om het geweldige werk van Aleh te ondersteunen.  MEER INFO OVER ALEH

Locaties

Entreekaarten voor dit unieke evenement kosten maar €12,50 p.p. Dat is zelfs nog inclusief een consumptie! Elk concert begint om 19.30 uur, de zaal gaat open vanaf 18.45 uur.

  • 8 oktober: Amersfoort – Theater Flint UITVERKOCHT!
    dit concert is uitverkocht. Wilt u op de reservelijst? Stuur dan een mailtje naar secretariaat@cvi.nl met uw naam, adres, woonplaats en het aantal kaarten. U ontvangt van ons bericht als er een plek vrij komt. 
  • 9 oktober: Schiedam – Theater aan de Schie LAATSTE KAARTEN!
    er is nog maar een beperkt aantal kaarten voor dit concert beschikbaar. U kunt nog kaarten kopen aan de deur.
  • 10 oktober: Assen – Theater De Nieuwe Kolk
    er zijn nog kaarten voor dit concert beschikbaar. U kunt deze kaarten kopen aan de deur.