fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Voedselpakkettenactie 2018-2019 Oekraïne

  “Jullie bezoek is voor mij het bewijs dat er nog goede mensen zijn”, zegt de 81-jarige Katia als ze deur van haar krakkemikkige huisje voor ons opent. De Joodse vrouw woont eenzaam en alleen op het uitgestrekte platteland van Oekraïne. “Ik heb gebeden voor jullie komst. Bedankt dat jullie naar me omzien. Ik kan niet koken, ben half blind en te zwak om iets op te tillen. Bedankt, uit de grond van mijn hart.”

  Armoede onder Joden in Oekraïne

  Beste vrienden van Israël en het Joodse volk,

  Wist u dat er in Oekraïne nog zo’n 300.000 Joden wonen? Onder hen ouderen en overlevenden van de Holocaust, maar ook gezinnen met jonge kinderen. 

  Veel Joden in Oekraïne leven in grote armoede. Nog steeds groeit de vraag naar voedselpakketten. Vooral in de strenge Oekraïense winter krijgen we uit het hele land hulpverzoeken. Met de beperkte middelen die we hebben proberen we zoveel mogelijk mensen te helpen.

  In de afgelopen jaren is er veel veranderd in Oekraïne, helaas in negatief opzicht. Er is de voortdurende oorlogsdreiging in het oosten, waardoor veel mensen op de vlucht zijn. Het land bevindt zich in een diepe economische crisis. Er is weinig werk, terwijl de prijzen stijgen en de waarde van de grivna (de munteenheid hier) flink is gedaald. Het leven lijkt voor veel mensen uitzichtloos, zeker op het platteland.

  Ons doel is om deze winter meer dan 30.000 voedselpakketten uit te delen aan arme Joden in Oekraïne. Bij ons bezoek aan de mensen vertellen we ook altijd over Gods trouw aan Zijn volk, en de beloften die Hij in de Bijbel doet. Beloften die gaan over hoop en de terugkeer van het Joodse volk naar Israël!

  Helpt u mee? Eén voedselpakket kost €10,-. De producten kopen we in voor een scherpe prijs, omdat de groothandel weet dat we ze gebruiken voor een goed doel.

  Klik hier om te doneren voor de voedselpakkettenactie.

  Namens de Joodse gemeenschap alvast hartelijk dank voor uw steun!

  Koen Carlier,
  namens Christenen voor Israël veldwerker in Oekraïne

  U kunt helpen om de voedselpakkettenactie tot een succes te maken. Bestel kaarten waarmee mensen kunnen meedoen aan de voedselpakkettenactie. Helpt u ook? Vraag kaarten aan via secretariaat@cvi.nl en moedig ook anderen aan om mee te doen.