fbpx

Wie zijn wij?

Doelstelling

Stichting Christenen voor Israël wil christenen bewust maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld. Wij hebben een boodschap voor de kerk: de gemeente van de Here Jezus Christus is niet in de plaats van Israël gekomen. Er zijn nog verschillende belangrijke beloften voor Israël die in de nabije toekomst zullen worden vervuld.

Om vorm te geven aan deze missie, geven we betrouwbare informatie over het land, het volk en de staat Israël. Wij roepen christenen op om solidair met Israël te zijn en bestrijden elke vorm van antisemitisme. We gaan hierbij uit van het gezag en de betrouwbaarheid van de Bijbel als Gods Woord. Christenen voor Israël steunt Israël met diverse projecten en is actief in Nederlandse kerken en gemeenten.

Sinds haar oprichting in 1979 in Nederland heeft Christenen voor Israël zich ontwikkeld tot een wereldwijde beweging met afdelingen, vertegenwoordigers en partners in meer dan 40 landen. Dit wereldwijde werk wordt gecoördineerd vanuit ons kantoor in Nijkerk door het team van Christians for Israel International.

Stichting Christenen voor Israël is een fondsenwervende organisatie die bestaat van giften. Dat vereist transparantie en verantwoording over het bestuur en de giften die u ons toevertrouwt. Hierop laten wij ons ook toetsen door het Centraal Bureau Fondsenwerving. Meer hierover vindt u op onze pagina verantwoording.

Nieuws

Met name via deze site en via onze krant Israël Aktueel brengen wij betrouwbaar en positief nieuws over Israël, achtergronden, interviews en kijken we vanuit Bijbels perspectief naar de tegenwoordige tijd. Daarnaast publiceren wij het tijdschrift Profetisch Perspectief, het theologisch magazineIsraël en de Kerk en kinderblad Tov!Club Magazine.

Bekijk onze publicaties

Activiteiten

We organiseren diverse activiteiten zoals concerten, samenkomsten, lezingen, zangavonden en thema-bijeenkomsten rond Israël. Al deze activiteiten zijn erop gericht Gods bedoeling met Zijn volk duidelijk te maken. Daarbij roepen wij mensen op om Israël niet alleen in gebed te steunen, maar ook door giften en steunbetuigingen.

Bekijk onze activiteiten

Steun Israël

We ondersteunen diverse projecten in Israël, op gebieden van Bijbelonderwijs, voedselhulp en traumaverwerking. Ook ondersteunen we de Bijbels voorzegde terugkeer van het Joodse volk naar Israël, de alija. Zo zijn we actief in Oekraïne waar we Joden praktisch helpen bij hun immigratie naar Israël en ondersteunen we integratieprojecten in Israël zelf.

Bekijk onze projecten

Reizen

Reis mee naar Israël met onze solidariteitsreizen. Tijdens deze reizen bezoeken we niet alleen het prachtige land, maar ontmoeten we ook het Joodse volk om hen te bemoedigen. Ook bezoeken we onze projecten zodat u met eigen ogen kunt zien hoe uw gift het verschil maakt voor vele levens in Israël.

Bekijk onze reizen

Solidariteitsacties

Als het nodig is, komen we in actie om Israël een hart onder de riem te steken. Zo hielden we manifestaties in Den Haag en Brussel en sturen we bemoedigingskaarten naar Holocaustoverlevenden in Israël. Elk jaar reizen we naar Israël om op vele plaatsen tulpenbollen uit te delen als bemoediging.

Bekijk onze acties

Winkel

Wie meer wil lezen over Israël of zich verder wil verdiepen kan in onze online winkel een keur aan boeken en studiematerialen vinden die onder meer door Christenen voor Israël zijn ontwikkeld. Ook vindt u in de winkel opnames van lezingen die door Christenen voor Israël zijn georganiseerd, cd’s en dvd’s.

Bezoek onze winkel