fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëlcentrum viert jubileum in (corona)stijl

  26 mei 2020

  De draaiboeken en plannen lagen al klaar. Een feest om te vieren dat het Israëlcentrum al veertig jaar lang Israël mag bemoedigen en steunen. Maar dat feest ging niet door… Covid-19 gooide roet in het eten. Daarom gingen enkele medewerkers van Christenen voor Israël en Israël Producten Centrum op dinsdagochtend 26 mei naar Amsterdam-Buitenveldert. Meer specifiek naar het Joodse verzorgingstehuis Beth Shalom.

  Een aantal van de bewoners overleed er in korte tijd aan het coronavirus. “Inmiddels,” zo vertelt manager Madelon Bino opgelucht, “is Beth Shalom coronavrij. Dit is de eerste keer dat zoveel mensen weer buiten bij elkaar komen sinds het coronavirus”.

  Speciaal voor u maakten we dit videoverslag. Bekijk deze hier:

  Keurig op ruime afstand van de bewoners begint het feest. Drie mini-optredens op verschillende plekken rondom het gebouw, zodat alle bewoners en medewerkers kunnen meegenieten: vanaf het balkon, vanaf de balustrade, door het open raam en op de stoep. De muzikanten van het Klezmertrio C tot de Derde spelen vrolijke en ontroerende Joodse muziek. Directeur Roger van Oordt benadrukt: “We voelen ons verbonden met het Joodse volk en zullen ons op alle manieren verzetten tegen antisemitisme, gericht tegen de Joodse staat Israël, en ook in actie komen tegen Jodenhaat in Nederland.”

  Opperrabbijn Jacobs sprak op uitnodiging van Christenen voor Israël ook de bewoners en medewerkers van Beth Shalom bemoedigend toe: “Christenen voor Israël staat altijd voor Israël en dus voor ons klaar”.

  Bij een verjaardag hoort een cadeau!
  Namens u allen mochten we aan alle bewoners en medewerkers van het verpleeghuis en de aanleunwoningen van Beth Shalom een cadeau geven. De bewoners waren dankbaar en ontroerd met dit teken van vriendschap: “Wat fantastisch dat jullie dit doen!”.

  Bekijk hier de foto-impressie:

  De Joodse gemeenschap steunen
  Veel familieleden, omwonenden en passanten bleven even staan om te kijken wat er allemaal gebeurde, op de stoep voor Beth Shalom. Onlangs vond het zoveelste antisemitische incident plaats bij het Joodse restaurant HaCarmel, waarbij de ruiten werden ingegooid. Christenen voor Israël wil daarom juist nu laten zien dat we opkomen voor het Joodse volk, door ze te bemoedigen.

  Roger van Oordt: “Vanaf 5 juni gaat HaCarmel weer open. Ik wil graag iedereen vragen om een blijk van medeleven te tonen. En hoe kun je een restaurant beter helpen dan door er heerlijk te gaan eten? Daarom roep ik iedereen op die van Israël en van het Joodse volk houdt om bij HaCarmel een tafeltje te reserveren”. Reserveren kan nu al, via 020 675 7636.

  Thema