Onlangs volgde ik, samen met een aantal vriendinnen, een kookworkshop thuis bij een Arabische vrouw. Ze woont in het noorden van Israël, in een bedoeïenendorp. Voor de gezelligheid had ze ook nog een aantal vriendinnen uitgenodigd. Het was meer dan gezellig, ook al konden we elkaar niet allemaal verstaan. Maar met handen en voeten kwamen we een heel eind.
Arabisch eten is vooral gezond met heel veel groenten. Het lekkerste gerecht was voor mij de taboulé of tabouleh, een salade uit de Libanese keuken. Het wordt als voorgerecht of bijgerecht gegeten in de Arabische eetcultuur.
Benodigdheden:
- 2 bosjes peterselie
- 2 tomaten
- half bosje bos-ui of sjalotten
- half bosje munt
- 50 gram bulgur (gekookte en vervolgens gedroogde en gebroken tarwekorrels)
- 1 citroen
- olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
Week de bulgur 10 minuten in koud water. Hak vervolgens de peterselie fijn en snijd de tomaten in blokjes. Snijd daarna de bos-ui en de munt fijn. Meng alles door elkaar en breng op smaak met citroen, (veel) olijfolie, peper, zout en eventueel kaneel.
Ik heb ook nog mijn eigen super gezonde variant. In plaats van bulgur gebruik ik een bloemkool. Maak de bloemkool fijn in de mixer en volg verder bovenstaand recept. Nog een kleine toevoeging: ook heerlijk met pitten van granaatappels.
Betea’von!
Heeft u interesse in zo’n kookworkshop, leuk tijdens de vakantie, neem dan contact met me op.